Лидерът в общото класиране на баскетболната Евролига за мъже Фенербахче

...
Лидерът в общото класиране на баскетболната Евролига за мъже Фенербахче
Коментари Харесай

Фенербахче си осигури домакинско предимство след победа срещу Анадолу Ефес

Лидерът в общото класиране на баскетболната Евролига за мъже Фенербахче си обезпечи домакинско преимущество в плейофите, откакто победи с 84:66 (20:17, 23:12, 14:18, 27:19) Анадолу Ефес. По този метод турците усъвършенстваха салдото си до 21/3 и водят с по две победи на колосите Реал Мадрид и ЦСКА Москва.

Фенербахче доминираше тотално против градския си противник в зала " Юлкер " и остана непобеден вкъщи през постоянния сезон на Евролигата. Това бе трета поредна победа на отбора в шампионата и 12-а домакинска, с която турците си осигуриха първото място преди началото на идната фаза.

Костас Слукас беше най-резултатен за спечелилите със 17 точки, а Никола Калинич добави още 15. Фенербахче вкара и 14 тройки при 56 % в стрелбата от далечно разстояние, до момента в който за Ефес най-резултатен бе Адриан Мьорман с 20 точки. Тимът от Истанбул обаче остана с баланс 15/9 и пропусна да си обезпечи място във финалната четворка, за което кандидат е и Барселона. По-късно през днешния ден каталунците играят против Реал Мадрид.
Баскония се изкачи в горната половина на таблицата в Евролигата, откакто победи с 80:73 Жалгирис Каунас. Шавон Шийлдс способства за успеха с 13 точки, девет битки, четири асистенции и три отнети топки, до момента в който Лука Вилдоса приключи мача като най-резултатен с 16 точки при 5/8 от тройката.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР