Лидерът в генералното класиране във Формула 1 Макс Верстапен с

...
Лидерът в генералното класиране във Формула 1 Макс Верстапен с
Коментари Харесай

Макс Верстапен спечели последната тренировка в Канада

Лидерът в генералното класиране във Формула 1 Макс Верстапен с Ред Бул даде най-хубаво време в третата свободна подготовка преди неделното Гран при на Канада, което се явява осми кръг за сезона.

На изцяло мократа писта " Жил Вилньов " в Монреал нидерландецът даде време от 1 минута и 23.106 секунди. Той изпревари единствено с 0.291 секунди водача на Ферари Шарл Льоклер (Монако), който остана втори.

Почти цялата втора част от сесията обаче не се състоя, защото тъкмо половин час след началото й другият водач на Ферари - Карлос Сайнс-младши, се заби в защитната стена и потроши съвсем изцяло колата си.

За благополучие испанецът се измъкна изцяло незасегнат от болида, само че остава неразбираемо дали ще може да взе участие в идната след единствено няколко часа подготовка.

Заради мократа писта Сайнс стана жертва на аквапланинг, загуби надзор над колата си и тя стартира да се върти по асфалта, до момента в който не се заби в предпазната мрежа настрана.

При оставащи седем минути до края на тренировката, когато тя бе възобновена, повече водачи избраха да не рискуват в търсене на по-добри времена.

Трети в последна сметка се подреди испанецът Фернандо Алонсо. Двукратният международен първенец, който кара за Астън Мартин, остана на 1.377 секунди от Ферстапен. Четвърти е датчанинът Кевин Магнусен с Хаас на 1.609 секунди от водача, до момента в който с пето време приключи Сайнс на 1.659 секунди от най-хубавото достижение.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР