Лидерът в Ередивизи Фейенорд записа изключително важен успех с 3:2

...
Лидерът в Ередивизи Фейенорд записа изключително важен успех с 3:2
Коментари Харесай

Фейенорд направи важна стъпка към титлата след драматична победа в зрелищно дерби с Аякс

Лидерът в Ередивизи Фейенорд записа извънредно значим триумф с 3:2 над Аякс в доста зрелищно и трагично дерби от 26-ия кръг на нидерландския хайлайф.

Ротердамци попариха своя съперник още в петата минута, когато Сантиаго Хименес приключи с голов удар хубава офанзива на своя тим. Все отново домакините изравниха в 17-ата минута, когато Едсон Алварес беше прецизен с глава при корнер. Това даде самочувствие на амстердамци, които постановиха напън и той даде резултат в 37-ата минута, когато капитанът Душан Тадич прокара топката сред краката на бранителя Давид Ханчко за първия поврат в мача. Гостите обаче започнаха втората част по-добре и по този начин в 52-рата минута Себастиан Шимански възвърне равенството, засичайки подаване на Алиреза Джаханбахш. Постепенно Аякс си възвърна контрола върху играта, само че все пак в 86-ата минута Лутсхарел Геертрюда се разписа с глава при центриране с корнер, с което донесе освен втория поврат в дуела, само че и успеха за своя тим.

Така лидерът в класирането Фейенорд събра 61 точки в актива си и усили преднината си пред втория Аякс (55 т.) на шест пункта осем кръга преди края на шампионата.

Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Imago
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР