Лидерът на ВОЛЯ Веселин Марешки прогнозира, че горивата у нас

...
Лидерът на ВОЛЯ Веселин Марешки прогнозира, че горивата у нас
Коментари Харесай

40 ст. по евтин бензин на държавни бензиностанции?

Лидерът на ВОЛЯ Веселин Марешки предвижда, че горивата у нас може да поевтинеят с 30-40 стотинки, в случай че страната сътвори своя петролна компания и отвори бензиностанции. Марешки изясни, че при стабилизиране на интернационалните пазари ще може да се поддържа тази разлика по отношение на цените в частните бензиностанции, а в рецесията и поради настоящия срив може да се стигне и до по-големи разлики.

Проверката на Комисията за защита на конкуренцията в офиса на Българската петролна и газова асоциация е вярна, само че леко закъсняла, сподели още Веселин Марешки пред Нова телевизия.

Той съобщи, че не е уверен в крайния позитивен резултат на акцията, защото сходни влизания в офисите на БПГА е трябвало да има и при предходните инспекции.

Запитан дали има картел при горивата, той уточни, че в Румъния сред същите играчи е бил потвърден картел, само че може би у нас те имат друга политика. Според него обаче това било малко евентуално и нямал чувство за липса на картел, виждайки цените на горивата по бензиностанциите.

Марешки акцентира, че основаването на държавна петролна компания е персонално негова концепция, само че ръководещите не са се допитали до него по какъв начин тя да бъде осъществена.

За страдание не са ни попитали, ние знаем цялото ноу-хау, в случай че просто изкопират нашия модел, не е ясно какъв ще бъде резултатът за жителите, изясни той и добави, че в случай че ръководещите се бяха вслушали в концепцията му от началото на мандата, планът от дълго време щеше да бъде приключен.

Той разясни, че това не е борба против "Лукойл ", а като за излекуване на пазара.

Относно намаляването на Данък добавена стойност за ресторантьорите Марешки съобщи, че съгласно него това е неправилна мярка. Ясно е, че пуснато за избрани бизнеси, всеки ще изиска, разяснява той.

По негови думи в тази ситуация от ВОЛЯ са на страната на финансовия министър Владислав Горанов. Марешки обаче подсети, че отговорността за ръководството я носи министър председателят и той има право да взема крайното решение. Според него точно Борисов може най-добре да реши обстановката, тъй като има общия взор.

Има популистка нотка, само че тя по-скоро ще изиграе неприятна смешка, надали ще има позитивен резултат за огромна част от българския народ, предвижда Марешки.

Той посочи, че фактът, че България стои най-добре от здравна позиция демонстрира, че ограниченията на властта при изключителното състояние са верни. Според него обаче сме закъснели със основаването на щаб за справяне с икономическите последствия, заради което в този момент се работило преждевременно и на крайник.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР