Лидерът на ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицковски заяви, че очаква премиерът на

...
Лидерът на ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицковски заяви, че очаква премиерът на
Коментари Харесай

Чакат оставката на Заев в понеделник, ако не - вот на недоверие

Лидерът на ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицковски съобщи, че чака министър председателят на Република Северна Македония Зоран Заев да подаде оставка в Народното събрание в понеделник, а в случай че го направи, против актуалното държавно управление ще бъде импортиран избор на съмнение, написа скопското електронно издание Expres.mk.

„ Заев би трябвало да падне, тъй като съобщи упованията на хората, ръководи с измами и пазарлъци “, съобщи опозиционният водач.

„ ВМРО-ДПМНЕ влиза самоуверено и заставаме на страната на хората, тъй че след изборите започнах да сътворявам ново болшинство. Съвместният блок сред ВМРО-ДПМНЕ, Алианса на албанците-Алтернатива, Левицата и придвижването БЕСА е коалиция против престъпността на държавното управление. Очаквам болшинството да се усили. Ще се опитам да сформира ново държавно управление единствено в случай че съм сигурен, че то ще бъде държавно управление със съществено доверие. Ако тази цел не бъде реализирана и не осигуря цялостна успеваемост на държавното управление, мога единствено да желая бързи предварителни парламентарни избори, с цел да решат хората за новото бъдеще “, сподели Мицкоски.
свързани новини26841на 01.11.2021
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР