Лидерът на венецуелската опозиция Мария Корина Мачадо в петък призова

...
Лидерът на венецуелската опозиция Мария Корина Мачадо в петък призова
Коментари Харесай

Мачадо призова за международен натиск върху Мадуро

Лидерът на венецуелската съпротива Мария Корина Мачадо в петък прикани интернационалната общественост да окаже по-голям напън върху държавното управление на президента Николас Мадуро, с цел да може взе участие в изборите през юли, оповестява Агенция Франс Прес.

56-годишният политик благодари на страни като Колумбия и Бразилия - обичайни съдружници на Каракас - които се причислиха към Съединените щати и Франция, като показаха паниката си от изключването на претендента Корина Йорис.

" Те удостоверяват, че нашата битка е почтена и демократична, написа Мачадо в X, някогашен Twitter. Призовавам демократичните водачи по света да се причислят към напъните на президентите и държавните управления в настояването режимът на Мадуро да разреши регистрацията на Корина Йорис като претендент на президентските избори. "
 Мадуро се кандидатира за трети мандат във Венецуела
Мадуро се кандидатира за трети мандат във Венецуела

Докато опозицията не може да записва претендент поради възбрана

Демократичната платформа на Мачадо , откакто не съумя да подпише 80-годишната Йорис, с цел да се изправи против Мадуро, който се бори за трети мандат.

Йорис

Бившият дипломат Едмундо Гонзалес Урутия, беше вписан като като " краткотраен " претендент, като Мачадо се надява, че ще може да го размени.

Припомняме, че Мачадо завоюва с огромно болшинство първичните избори на опозицията през октомври предходната година, само че ѝ беше неразрешено да заема обществена служба за 15 години от лоялни на Мадуро съдилища. Тя беше упрекната в корупция - обвиняване, което отхвърли като изфабрикувано .

В четвъртък френският президент Еманюел Макрон и неговият бразилски сътрудник Луис Инасио Лула да Силва осъдиха блокирането на Йорис по време на взаимна конференция в Бразилия.

 Опозицията във Венецуела към момента смята Йорис за собствен претендент за президент
Опозицията във Венецуела към момента смята Йорис за собствен претендент за президент

Но тя не съумя да се записва за изборите

Външното министерство на Колумбия тази седмица изрази своята " угриженост " по отношение на " регистрирането на някои кандидатури ", отбелязвайки, че " те биха могли да повлияят на доверието на някои браншове от интернационалната общественост " в изборите.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР