Лидерът на Възраждане“ Костадин Костадинов защити Виктор Бузев, който беше

...
Лидерът на Възраждане“ Костадин Костадинов защити Виктор Бузев, който беше
Коментари Харесай

Костадин Костадинов защити уволнения главен архитект на Варна

Лидерът на „ Възраждане “ Костадин Костадинов отбрани Виктор Бузев, който беше дисциплинарно уволнен като основен проектант на Община Варна. Според него е „ жесток цинизъм “ кметът Иван Портних да хвърля виновността върху Бузев.

„ Като общински консултант доста години съм работил с Бузев. Колкото пъти съм разговарял с него за разлчини планове, съм срещал с разбирането му. Бил съм очевидец по какъв начин написа докладни до кмета, само че той отхвърля плановете са се случат “.

Като образци Костадинов уточни възобновяване на манастира „ Св. Богородица “ в местността Караач Теке, експонирането на крепостната стена на античния Одесос в региона до църквата „ Св. Николай Чудотворец “ и превръщането на така наречен Дупка в лапидариум.

Костадинов добави, че с помощта на някогашния основен проектант е била избавена от срутване Вятърната мелница, която се намира в частен парцел.

„ Бузев може да бъде упрекван само, че е изпълвал заповедите на Иван Портних, само че той е нямал различен избор “.

Според Костадинов презастрояването във Варна се дължи само на Портних. Той насочи рецензии към кмета и поради незапочнатия план за нова индустриална зона и за рибарското пристанище „ Карантината “, чийто вход е покрит от наноси.

„ Възраждане “ към този момент има претендент за кмет на Варна, който скоро ще бъде показан, добави Костадин Костадинов.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР