Лидерът на управляващия в Германия Християндемократически съюз (ХДС) Анегрет Крамп-Каренбауер

...
Лидерът на управляващия в Германия Християндемократически съюз (ХДС) Анегрет Крамп-Каренбауер
Коментари Харесай

Християндемократите на Меркел вероятно ще отменят конференцията за избор на нов лидер

Лидерът на ръководещия в Германия Християндемократически съюз (ХДС) Анегрет Крамп-Каренбауер към този момент не чака, че тази година ще се състои изключителна партийна конференция за избор на неин правоприемник. Това сподели самата в изявление за организация ДПА и сподели, че при започване на декември в Щутгарт би трябвало да се състои годишната конференция на партията.

" Мисля, че колкото повече изключителната конференция се отсрочва за след лятната почивка, толкоз повече понижава нуждата от ексклузивен конгрес, който да се състои единствено няколко седмици преди постоянния ", изясни тя.

Представители на партията не считат, че изключителната конференция може да се състои преди лятната почивка при започване на юли поради рестриктивните мерки върху огромните прояви, въведени в Германия по отношение на пандемията от ковид.

Крамп-Каренбауер разгласи за изненадващото си отдръпване през февруари. Първоначално ХДС планираше изключителна конференция на 25 април, на която да се избере неин правоприемник, само че тя бе анулирана поради ковид.

Новият водач евентуално ще наследи Ангела Маркел като претендент за канцлерския пост на парламентарните избори през 2021 г ., показва ДПА. За най-вероятни претенденти за ръководители на ХДС се считат министър председателят на провинция Северен Рейн-Вестфалия Армин Лашет, някогашният водач на ХДС Фридрих Мерц и Норберт Рьотген, които е някогашен министър и ръководи парламентарната комисия за външна политика.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР