Лидерът на управляващата партия в Полша Право и справедливост Ярослав

...
Лидерът на управляващата партия в Полша Право и справедливост Ярослав
Коментари Харесай

ПАП: Приемането на еврото е равносилно на загуба на контрол върху икономиката, заяви Ярослав Качински

Лидерът на ръководещата партия в Полша " Право и правдивост " Ярослав Качински съобщи, че приемането на еврото би означавало Полша да загуби контрола върху стопанската система си, съобщи полската новинарска организация ПАП. Качински приказва в последния ден от акцията преди изборите на 15 октомври в град Стараховице в Югоизточна Полша.

По силата на контракта си за присъединение към Европейски Съюз Полша публично се ангажира да одобри еврото, само че до момента не е избрана дата, на която общата европейска валута ще размени злотата. На среща с локални поддръжници той съобщи, че " приемането на еврото би означавало да изгубим контрола върху стопанската система си ".

" В Полша към този момент няма да има национална банка в настоящия смисъл на думата, всичко ще се взема решение от Европейската банка ", сподели Качински.

Той добави, че Европейската банка сигурно не се управлява от страни като Полша.

" Тя е под въздействието на Германия, може би до известна степен под това на Франция и може би някои други страни имат по-малко въздействие върху нея ", сподели Качински.

Той също по този начин твърди, че приемането на еврото ще докара до " коренен спад на виталния стандарт, който ще продължи доста години ".

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР