Лидерът на свързаната с военното разузнаване на Русия наемническа групировка

...
Лидерът на свързаната с военното разузнаване на Русия наемническа групировка
Коментари Харесай

Заради липсата на боеприпаси: „Вагнер“ заплашиха да напуснат Бахмут до 10 май

Лидерът на свързаната с военното разузнаване на Русия наемническа формация „ Вагнер “ заплаши ще се изтегли от Бахмут до 10 май. Евгений Пригожин разгласява видео, в което подлага на критика неналичието на муниции, поради която са обречени на безсмислена гибел. 

Той се обръща непосредствено към висшето командване на съветския щаб: „ Шойгу! Герасимов! Къде са боеприпасите?... Те пристигнаха тук като доброволци и умират, до момента в който вие дебелеете във вашите махагонови кабинети “, споделя той, представен от Би Би Си.

Пригожин и преди е отправял закани, които след това не е изпълнявал и е отхвърлял като смешки и боен комизъм.

Миналата седмица той сподели на съветски блогър, че бойците на „ Вагнер “ в Бахмут се нуждаят от хиляди патрони и в случай че дефицитът не бъде преодолян, неговите наемници ще бъдат принудени или да се отдръпват, или да останат и да умрат.

Самият Пригожин предвижда, че контранастъплението на Украйна ще стартира до 15 май, защото танковете и артилерията ще могат да напредват при изсъхнало време.

Отделно се оповестява, че Пригожин е наел в групировката си уволнения съветски заместник-министър на защитата Михаил Мизинцев.

Генерал-полковникът беше наименуван „ касапинът на Мариупол “ поради ролята му в миналогодишната бомбардировка на южния пристанищен град на Украйна, високомерен от съветските сили преди година.

 

 

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР