Лидерът на столичните социалисти Иван Таков призова съпартийците си за

...
Лидерът на столичните социалисти Иван Таков призова съпартийците си за
Коментари Харесай

Иван Таков призова съпартийците си за разум и смирение в името на БСП

Лидерът на столичните социалисти Иван Таков прикани съпартийците си за разсъдък и примирение в името на Българска социалистическа партия. Той направи това в навечерието на Конгреса на партията, който ще се организира в събота, 11-ти февруари. Иван Таков предизвести за надвисналите над партията рискове, в случай че тя не влезе в идната предизборна акция, загърбила всичко това, което я разделя.

" Разделението, което съществува сега в Българска социалистическа партия, е личностно. Затова е извънредно рисково и е в положение да ни унищожи. Очевидно инстинктът за самозапазване на партията е притъпен, в случай че изобщо още го има, предизвести Иван Таков. - Ето за какво са нужни разсъдък и примирение от всички страни в името на партията. Недопустимо е едните да вършат, каквото си желаят при организирането на изборния развой и подреждането на листите, без да почитат желанието на партийните организации, а другите да работят против тях по време на акцията. Това са неуместни обстановки ".

Лидерът на столичните социалисти означи, че Българска социалистическа партия би трябвало да съставлява избран обществен интерес на ясно обрисувани групи в обществото, вместо да мимикрира, в случай че към момента претендира да е партия. " Българска социалистическа партия би трябвало да стартира още веднъж да съставлява, а не да брокерства към властта ", съобщи Иван Таков.

Той подчертава върху признатата от Градския съвет на Българска социалистическа партия - София Програмна декларация, която следва да бъде прегледана от делегатите на Конгреса в събота. " В нея призоваваме всички леви хора за уверено опълчване против системата на големите неравенства, на безогледната употреба, на отчуждението и експанзията, разяснява Иван Таков. - Освен това се обявихме за социализация на системата и за създаване на икономическа основа за съвременна европейска обществена и правова страна с огромна междинна класа от работещи, образовани и проспериращи жители. Работихме по този документ близо три месеца и мисля, че успяхме да подготвим доста добра основа, върху която всички дружно да продължим да надграждаме ".

Според Иван Таков всички в Българска социалистическа партия би трябвало да спрат да се самозаблуждават и да признаят, че партията сега не е в положително положение и като облик в обществото, и организационно, и от позиция на взаимоотношения. " В тази обстановка може да продължим по познатия и разиграван през последните две години сюжет - да съсредоточим всички сили и сила в това да се замеряме с вини, да се наказваме, отстраняваме, изолираме, да се разделяме, да се жигосваме и да се надяваме на триумфи на Българска социалистическа партия, разяснява той. - А може да постъпим и рационално - да оставим настрани въпроса за виновността. И да се опитаме дружно да приказваме за политика, за партийна политика. Да се опитаме да се чуваме и да разбираме какво си споделяме. Ако не влезем в идната акция, загърбили това, което ни разделя, рискуваме да не вършим избори, а да се замеряме с обвинявания с единствената цел да потвърдим, че другият е по-виновен. Този мач го играем към този момент две години. Резултатите са ни мъчително ясни. И е време да го прекратим ".

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !

 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР