Лидерът на Северна Корея Ким Чен Ун нареди на служители

...
Лидерът на Северна Корея Ким Чен Ун нареди на служители
Коментари Харесай

КНДР готви изстрелване на шпионски сателит

Лидерът на Северна Корея Ким Чен Ун подреди на чиновници да се приготвят за изстрелване на първия боен разследващ спътник на страната , заяви в сряда севернокорейската държавна медия KCNA.

По време на визитата си в Националната администрация за аерокосмическо развиване във вторник Ким Чен Ун сподели, че производството на военни разследващи спътници в страната е приключено и подреди изпращането на „ няколко разследващи спътника„.

Той направи визитата дружно с щерка си, за която се счита, че е Джу Ае. Тя е участвала на доста събития дружно с татко си до момента тази година.

Миналия декември Северна Корея съобщи, че е провела „ значим заключителен тест “ за създаването на шпионски спътник. Агенцията за галактическо развиване на страната разгласи, че ще приключи подготовката за първия боен разследващ спътник до април 2023 година

Севернокорейска хакерска група е пробила отбраната на стотици компютри на 61 южнокорейски институции предходната година, беше обявено по-рано.

По данни на полицията задачата е била да извърши широкомащабна хакерска атака против Южна Корея.

От националната полицейска работа разясниха, че от юни 2022 година досега хакерската група Lazarus е проникнала в 207 устройства посредством инсталирания в тях програмен продукт за сигурност. Сред засегнатите институции са и осем медийни компании.

При подготовката за хакерската атака, групата Lazarus на първо време е „ хакнала “ южнокорейския снабдител на софтуера за сигурност, употребен в инсталирането на приставки за сигурност за онлайн банкиране. В резултат на това при отваряне на интернет страницата на дадена медия, на компютрите, на които е конфигуриран софтуерът за сигурност, автоматизирано се внедряват зловредни кодове.

Полицията показва, че хакерите са подготвяли широкомащабна хакерска атака, посредством която да окажат надзор върху засегнатите компютри и да ги трансфорат в „ компютри зомби “. Южнокорейските управляващи обаче осуетили опита за навлизане в компютрите, преди да бъдат нанесени някакви вреди.

Lazarus е хакерска група на централното разследващо бюро на държавното управление на Северна Корея, виновна за проникването в системата на компанията Sony Pictures през 2014 година

Източник: news24sofia.eu

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР