Лидерът на Северна Корея Ким Чен Ун изрази своята пълна

...
Лидерът на Северна Корея Ким Чен Ун изрази своята пълна
Коментари Харесай

Ким Чен Ун изрази желанието си да бъде ръка за ръка с Путин

Лидерът на Северна Корея Ким Чен Ун изрази своята " цялостна поддръжка и взаимност " за войната на Русия против Украйна.

В приветствено обръщение до съветския водач Владимир Путин, Ким съобщи, че желае да работи за " стратегическо съдействие " сред Пхенян и Москва, и желае да се " държи крепко за ръка с съветския президент ", оповестява Insider.

В посланието на Ким, оповестено от държавните медии, се насочат похвали към Путин и Русия, като се споделя, че " справедливостта сигурно ще победи " и че Русия ще " увенчае със популярност успеха ".

Ким дефинира нахлуването в Украйна като ход за отбрана на суверенитета на Русия, макар че Украйна е интернационално приета самостоятелна страна, прецизира Insider.

" Народът на КНДР оказва цялостна поддръжка и взаимност на съветския народ в неговата всеотдайна битка за реализиране на свещената идея за опазване на суверенните права, развиването и ползите на страната против грубите и случайни практики на империалистите и за реализиране на интернационалната правдивост ", се споделя в известието, съобщи KCNA Watch, основано в Съединени американски щати издание за следене на севернокорейските държавни вести.

Северна Корея е една от дребното страни, които непрестанно гласоподават в интерес на Русия в Организация на обединените нации от началото на войната.

Тя се стреми към по-близки връзки с Кремъл, изключително след началото на войната, като съгласно американски чиновници разисква договорка за продажба на оръжия и муниции на Москва в подмяна на храна. През последните години страната страда от опустошителна продоволствена рецесия, подбудена от сушата през 2022 година и стягането на вноса на храни от Китай заради пандемията COVID-19.

През август Путин даде поръчка за задълбочаване на връзките с Пхенян, като даде обещание да " разшири всеобхватните и градивни двустранни връзки с общи старания " и посочи по какъв начин бойци от Съветския съюз и Корея са се сражавали един до различен по време на Втората международна война.

Освен със Северна Корея, Русия усилва и връзките си с Китай, като двете страни ускориха комерсиалното и икономическото съдействие, стремейки се да се дистанцират от Запада, добавя Insider.

 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР