Лидерът на самообявилата се Донецка народна република обяви, че е

...
Лидерът на самообявилата се Донецка народна република обяви, че е
Коментари Харесай

Сепаратистите в Източна Украйна обявиха обща мобилизация

Лидерът на самообявилата се Донецка национална република разгласи, че е подписал декрет за обща готовност на фона на растящи опасения за война в някогашната руска република.

„ Призовавам моите съграждани от запаса да се явят във военните комисариати. Днес подписах декрет за обща готовност “, съобщи Денис Пушилин във видеообръщение, съобщи Агенция Франс Прес.

Народният съвет на ДНР утвърди провеждането на обща готовност на цялата територия на републиката, съобщи ТАСС. Документът е бил показан от Наталия Пшеничная, ръководител на комисията по нравственос, правилник и организация на работата на съвета.

„ Във връзка с непосредствена опасност от експанзия против ДНР от въоръжените сили на Украйна разпореждам да се разгласи и организира готовност на цялата територия на републиката, като се призоват жителите, които са в ресурс. Правителството на ДНР ще финансира мероприятията по готовност “, сподели Пшеничная, представена от ТАСС.

Леонид Пасечник, водач на Луганската национална република, също подписа декрет за обща готовност.

Властите на ДНР и ЛНР оповестиха в петък проекти за евакуация на към 700 000 души, поради опасения от офанзива на украинските държавни сили. По-малко от 7000 са били изведени от ДНР до събота сутринта, заяви локалното министерство на изключителните обстановки.

Украинските военни разгласи през днешния ден, че са установили 12 нарушавания на примирието оп проруските бунтовници в Донбас сутринта след 66 в предходните 24 часа.

Сепаратистките управляващи също оповестиха, че украинските сили са обстрелвали няколко села в събота.

Украйна отхвърля изказванията, че приготвя атака към отделилите се Донецк и Луганск и насочи апел към света да жигосах съветските провокации.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР