Лидерът на проруската партия Възраждане“ нападна украинците със свой пост

...
Лидерът на проруската партия Възраждане“ нападна украинците със свой пост
Коментари Харесай

Костадинов се закани да експулсира всички украински бежанци от България, нарече ги „нагли нацисти“, иска автономия в Южна Бесарабия

Лидерът на проруската партия „ Възраждане “ атакува украинците със собствен пост на страницата си във. Кремълският родолюбец разгласи украинците за нацисти, закани се, в случай че партията му получи властта да ги изгони от България, тъй като не били бежанци, а нагли туристи. Той упорства още за автономност за българите в Южна Бесарабия със столица Болградй.

Костадинов се оправда, че отношението му било такова, тъй като Киев му наложил възбрана да влиза 10 години в Украйна, само че мълчи, че това е разследване от антиукраинската му политика, която популяризира от години, поддържайки сепаратисти и терористи.

Повод за реакцията му стана. Ето цялостния й текст:
„ Посолството на Украйна смята за неприемливи и надълбоко вражески изявленията на народния представител на Народното събрание на Република България Костадин Костадинов, водач на партия „ Възраждане “ против украински жители, получили краткотрайна протекция в Република България, както и поддръжка за съветската експанзия против Украйна.
Реториката на управлението на партия „ Възраждане ” има присъщи черти на езика на омразата и съдържа подстрекаване против всички краткотрайно преселени украинци. Сред десетките хиляди украински жители, намерили краткотраен дом в другарската Република България, има огромен брой украинци от етнически български генезис от разнообразни райони на Украйна.
Заплахите към украински жители в България накърняват демократичните полезности, главните човешки свободи и опонират на позицията на Република България като страна-членка на Европейски Съюз и НАТО.
Посолството на Украйна в Република България се обърна към способените органи на Република България с апел за предприемане на превантивни ограничения и гарантиране на сигурността и свободата на украинските жители на територията на Република България. “
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР