Лидерът на ПГ на ГЕРБ покани президента Румен Радев да

...
Лидерът на ПГ на ГЕРБ покани президента Румен Радев да
Коментари Харесай

Цветанов към Радев: Да дойде в парламента да изпием едно кафе

Лидерът на ПГ на ГЕРБ предложения президента Румен Радев да пристигна в Народното събрание на кафе, с цел да си поговорят за целите на страната. Повод бе недоволството на Цветанов от заключението на Румен Радев, че страната върви към автокрация, откакто министър председателят отива на кафе в Народно събрание и си потегля с оставката на ръководителя на Народното събрание.

" Президентът е в правото си също да откри метод да пристигна в Народното събрание да изпием едно кафе и да приказваме за целите. Той употребява всевъзможни случки, случили се преди няколко месеца, с цел да може да се нажежава ситуацията ", сподели по бТВ Цветанов.

Причината за напрежението сред институциите е в Президентството, безапелационен е вторият в ГЕРБ и напомни, че партията е управлявала и при други двама президенти, само че връзките не са били такива.

" ГЕРБ е реагирала постоянно след изявление на Румен Радев, не е реагирала преди изявление на Румен Радев ", акцентира Цветанов.

" Премиерът Борисов постоянно е бил на вид да работи дружно с президентската институция ", съобщи ръководителят на ПГ на ГЕРБ.

По думите му президентът Радев се усеща изолиран от европейската и международната политика и компенсира с вътрешни несъгласия. " Цели съзнателно преден конфликт с премиера ", заключи Цветанов.

" Търсен е мотив, с цел да има още веднъж конфликт сред институциите. Не би трябвало да завиждаме на никого, който реализира някакви триумфи, а би трябвало да вървим ръка за ръка ", сподели Цветанов с намек, че Радев завижда на Борисов.

" Това надскачане и това чувство " аз съм най-хубавият и всички останали са маскари ", това не способства за разговора ", разкритикува той президента. Но се съгласи с рецензиите, че министър председателят би трябвало да идва в Народното събрание, когато го поканят.

" Разбира се, че би трябвало да пристигна министър председателят ", съгласи се Цветанов, само че го извини, че интернационалната му стратегия е доста динамична през последните месеци и не може когато и да е, когато опозицията изиска, да идва в Народното събрание.

Цветанов разкри още, че Бойко Борисов евентуално тази седмица ще взе участие в парламентарния надзор и разкри, че той е желал да пристигна в Народното събрание още предишния петък, само че не изясни какво го е спряло.

Заместникът му в партията посочи още, че тази седмица в Народно събрание ще се разисква рестартът на плана АЕЦ " Белене ", само че не подсказа дали това ще е тематиката, която ще докара Борисов в Народното събрание.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР