Лидерът на партия КОД Петър Москов, който е и бивш

...
Лидерът на партия КОД Петър Москов, който е и бивш
Коментари Харесай

Всеки може сам да се заключи вкъщи, няма нужда от държавата за това |

Лидерът на партия КОД Петър Москов, който е и някогашен здравен министър, визия стъпките за излизане от коронавирус рецесията на среща с водачи и участници в листи на Консервативно обединяване на десницата. 

Според него същинската борба с рецесията би трябвало да наподобява по този начин: Државата декларира ясно: повече няма да затваряме и заменяме затварянето с деен подход; Осигурява механизма на тестване; Задължава хората да вършат тестване; Така обезпечава независимост на обществото и на бизнеса; Задължава цялата здравна система да се включи в битката с пандемията. 

Подходът в битката с пандемията би трябвало да бъде радикално заменен, изясни Москов и разясни, че той е бил логически единствено през март предходната година . „ Когато чувахме, че нещо ревеше в гората, евентуално беше ужасно и би трябвало да се заключим, с цел да забележим какво е. Сега към този момент ние сме готови тъкмо толкоз, колкото можем да бъдем, знаем тъкмо толкоз, колкото целия свят знае. Държавата ни не ползва ограничения, заключването е проблем, а не решение, съобщи още водачът на консерваторите. 

Държавата би трябвало да обезпечи вероятност пред всеки български жител. Да държи жителите си заключени и в незнание не е мярка против рецесията. Това е липса на страна, липса на ограничения, продължи Москов. Според него, всеки може да се заключи и не му е нужна страна, с цел да го направи. Държавата е нужна, с цел да се бори с епидемията и да не й разрешава да пречи на естествения живот и да стопира стопанската система, безапелационен е той. 

Председателят на КОД упрекна държавното управление, че си измива ръцете със затварянето, предизвиква загуби и страдалчество за бизнеса, за ползващите местата, които са затворени, за родителите и за учениците. Трябва да се промени метода. Не от затваряне до затваряне. А дейна държана позиция с ясно вдишване на отговорност, а не прекачване на отговорността върху обособените жители. 

Не жителите би трябвало да вземат решение дали да се тестват или не, а страната, тъй като тя носи отговорността за обществото, тя е длъжна да обезпечи естествени условия за бизнеса и е неин управнически ангажимент да жителите й да водят естествен живот, изясни в умозаключение водачът на КОД. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР