Лидерът на партия ГЕРБ Бойко Борисов обяви, че на 5

...
Лидерът на партия ГЕРБ Бойко Борисов обяви, че на 5
Коментари Харесай

Борисов: След 8 март или споразумение, или избори

Лидерът на партия ГЕРБ Бойко Борисов разгласи, че на 5 март ще бъде показано съдружното съглашение на партията, а на идващия ден – пред сътрудниците от обединението ПП-ДБ. По думите му с това заявление се акцентира устрема на ГЕРБ към основаването на устойчиво и дейно ръководство.

Борисов изрази предпочитание за отмерено систематизиране на министерските постове и регулаторните органи , наблягайки значимостта на справедливостта и равенството в управническите структури. Той посочи, че до 8 март би трябвало да бъде взето дефинитивно решение по отношение на съдружното ръководство, като в противоположен случай страната може да се насочи към нови избори .

Бойко Борисов подлага на критика дейностите на министъра на защитата Тодор Тагарев и разяснява настоящите следствия против България за допустимо пране на пари посредством изпращането на оръжие за Украйна . Той акцентира, че макар обвиняванията, България е била измежду първите страни, оказали поддръжка на Украйна.

От друга страна ръководителят на Движение за права и свободи Делян Пеевски посочи значимостта от съставянето на устойчиво държавно управление и сложи под въпрос сериозността на настоящите договаряния. Пеевски подлага на критика премиера Денков за липса на подготвеност и акцентира, че за Движение за права и свободи държавният и публичният интерес стоят над партийните упоритости.

Тези изявления и проекти обрисуват напрегнатата конюнктура в българската политика, където другите партии се пробват да намерят обща основа за ръководство на страната , само че не се получава. С тези изявления политическите водачи са сложени пред сериозното предизвикателство да преодолеят разликите си в името на националния интерес и стабилността на България .

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР