Лидерът на основната опозиционна партия в Ирландия каза, че страната

...
Лидерът на основната опозиционна партия в Ирландия каза, че страната
Коментари Харесай

Макдоналд настоява Варадкар да гарантира, че Ирландия ще се присъедини към правни действия срещу Израел

Лидерът на главната опозиционна партия в Ирландия сподели, че страната би трябвало да се причисли към правосъдните процедури на Южна Африка против Израел за военната му атака в Газа.

Южна Африка стартира дело във Върховния съд на Организация на обединените нации в петък, като упрекна Израел в геноцид против палестинците в Газа и изиска от съда да подреди на Израел да спре офанзивите си.

Искането на Южна Африка пред Международния съд на Justice (ICJ) твърди, че „ дейностите и бездействията на Израел... са геноцидни по темперамент “, защото са осъществени с желанието „ да се унищожат палестинците в Газа като част от по-широката палестинска национална, расова и етническа група “.

Той също по този начин желае от основания в Хага съд да издаде краткотрайна заповед Израел неотложно да спре военните си интервенции в Газа. Изслушване на това искане е евентуално през идващите дни или седмици.

 

Лидерът на Шин Фейн Мери Лу Макдоналд сподели, че Израел „ би трябвало да бъде измамен под отговорност “ и че Taoiseach Лео В...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР