Лидерът на опозицията Кемал Кълъчдароглу изпреварва Реджеп Тайип Ердоган с

...
Лидерът на опозицията Кемал Кълъчдароглу изпреварва Реджеп Тайип Ердоган с
Коментари Харесай

Ердоган губи изборите с около 5%, Кемал Кълъчдароглу отива на балотаж с преднина

Лидерът на опозицията Кемал Кълъчдароглу изпреварва Реджеп Тайип Ердоган с 4,5%, пораства поддръжката за Мухаррем Индже, Турция ще избере президент на втория тур.

Това са акцентите от усреднените стойности на 9 изследвания на публичното мнение в южната съседка, извършени през март.

48,3 на 100 е поддръжката за претендента на Националния алианс Кемал Кълъчдароглу, който е ръководител на опозиционната Републиканска национална партия, издигнатият от Народния алианс Ердоган получава 43,8 на 100 от гласовете. Кемал от дълго време громи Ердоган по всички тематики, упреква го в чудовищна корупция, несправяне с провалите след земетресенията, цялостна управническа отпадналост и безхаберие. дори на доста места опозиционният водач образува свои екипи, които да възстанояват Турция и инфраструктурата й след трусовете.

Председателят на Партията на родината Мухаррем Индже, който на предходните избори загуби от Ердоган, и който е посещавал няколко пъти Кърджали и района, а по времето на партия ДОСТ даже на протест в Могиляне прикани ръководещата партия в Турция да не се пробва да унищожи Движение за права и свободи, е с растяща поддръжка и към този момент печели 5,5%. Четвърти в подреждането е Синан Оган от Алианс Ата.

Ако Турция не успее да избере президент на първия тур, гласувайки с повече от 50 % за един от четиримата претенденти, балотажът сред Кълъчдароглу и Ердоган ще се организира на 28 юни.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР