Лидерът на Олимпиакос Александър Везенков официално бе определен за топреализатор

...
Лидерът на Олимпиакос Александър Везенков официално бе определен за топреализатор
Коментари Харесай

Везенков се присъедини към елитна компания, в която блести с постоянство

Лидерът на Олимпиакос Александър Везенков публично бе избран за топреализатор на сезона в Евролигата. Спортист №1 на България за предходната година записа приблизително по 17.24 точки в главната фаза от сезона, оставяйки зад себе си гарда на Макаби Тел Авив Уейд Болдуин, който приключи акцията със 17.17 точки.

Така Везенков се трансформира в петия състезател през този век, който печели статуетката на името на Алфонсо Форд в сезон, в който бележи най-малко 50% от стрелбите си от игра. Националът ни се причислява към компанията на Форд (2001-ва и 2002-ра), Бо МакКалеб (2012-а), Тейлър Рочести (2015-а) и Нандо де Коло (2016-а).

Интересен факт е, че нито един от посочените състезатели нагоре не е взел присъединяване допълнително от 25 мача в един сезон, до момента в който Везенков победи с оценката, откакто изигра цели 38 дуела. Форд записва 12 мача през 2000-а и 20 през 2002-ра. МакКалеб играе в 17 мача, Рочести е с 21, а де Коло записва 25 дуела на сметката си.
 Александър Везенков е най-хубавият изпълнител в Евролигата! Александър Везенков е най-хубавият изпълнител в Евролигата!
Това е следващо доказателство за постоянството на Везенков, който неслучайно приключи преди всичко и в класацията за коефициент на потребно деяние.

Снимки: Imago
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР