Лидерът на обединението ПП-ДБ Кирил Петков и очакван шеф на

...
Лидерът на обединението ПП-ДБ Кирил Петков и очакван шеф на
Коментари Харесай

Кирил Петков ядоса Възраждане и БСП с еврото, Шенген и насилието над жени

Лидерът на обединяването ПП-ДБ Кирил Петков и предстоящ началник на новосформираната необятна парламентарна група разгласи в първата декларация от трибуната на 49-ото Народно събрание, че е извънредно време след толкоз безуспешни опити най-накрая Народното събрание да проработи, с цел да се вземат решение действителните проблеми на хората. Но до момента в който обясняваше целите за дясно-центристкия съюз, неведнъж бе надвикван от депутати от ляво и националистите на Костадин Костадинов. 
" Това би трябвало да се случи не през празна изразителност, а през действителна законодателна стратегия ", сподели Петков. И обърна внимание с необикновен акцент върху напъните за развиване и възобновление на земеделието. " Време е да насочим повече средства в дребните и междинните ферми ", сподели той като продължение на декларираните в предизборната стратегия на обединението цели. А задачата, по думите му, е родното земеделие да стане национална идея. 
" Много региони от страната са изцяло откъснати. Да, тук можем да сочим с пръст отговорните. Чувам, че за 164 дни нашето държавно управление не е построило тези пътища. Чувам го от критиците ни, които години не са го постигнали ", означи Петков. И прикани депутатите общо да работят за транспарантни процедури без корупция и с същински следващ надзор. 
" Време е България да влезе в Шенген. Всички в залата схващат какъв брой пагубно ще е да бъдем отделени от Румъния, а респективно и от целия Европейски Съюз ", сподели Петков. Бившият министър председател даде за образец гигантските опашки по границите на родните производители. А промените в службите за сигурност и правосъдната система били директният път за вход към зоната. " Европейските сътрудници би трябвало да ни имат доверие ", подсети той. И още веднъж вкара тематиката за Граничен контролно-пропусквателен пункт " Капитан Андреево " в дневния ред на Народното събрание - тематика, за която и до момента се спекулира, че е съборила неговото държавно управление. 
" Трябва да приемем бюджет с 3 % недостиг и обществена стратегия за понижаване на неравенствата ", сподели още той.
И съобщи, че ПП-ДБ ще работи за растеж на учителските заплати и продължение на нарастванията за лекарските. " Всичко това може да се случи без нови заеми, без повдигане на налозите, а единствено с добра събираемост на данъците ", уверен е водачът на Политическа партия. 
И категорично обърна внимание на извънредно наложителното към този момент приемане на законите срещу домашното принуждение. От думите му обаче последваха невнятни възгласи в залата от опозиционна групировка, на фона на следващите убийства и похищения над дами, които смразиха обществото в последните дни. 
Петков ядоса същите (вероятно Българска социалистическа партия и " Възраждане " - б.р.) и когато заприказва за участието в Еврозоната. Той си послужи с образец от Хърватия, където инфлацията не е претърпяла растеж след въвеждането на единната валута от 1 януари.
" Валутният ръб от дълго време е прекратил опцията за суверенна парична политика у нас ", подсети Петков, само че още веднъж бе пресечен от възгласи от място. 
Кирил Петков още веднъж заявява, че ПП-ДБ е подготвена да предложи кабинет с втория мандат на база на изброените приоритет, при положение, че първата политическа мощ ГЕРБ не се оправи с реализирането му. 
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР