Лидерът на НФСБ разкритикува предложението на вицепремиера и лидер на

...
Лидерът на НФСБ разкритикува предложението на вицепремиера и лидер на
Коментари Харесай

Симеонов: Защо само на ромите, отказващи работа, ще спират помощите?

Лидерът на НФСБ разкритикува предлагането на вицепремиера и водач на Вътрешна македонска революционна организация Красимир Каракачанов и импортираната от него идея за ромите.

Предложението на Каракачанов е - завършек на помощите за роми, които отхвърлят да стартират работа, стопират децата си от учебно заведение и показват разточителен метод на живот, неподходящ на статута „ обществено слаб “. Това е концепцията за промени в политиката за интеграция на ромския етнос. Тя предлага и въвеждането на безвъзмездни ограничения за ограничение броя на нежеланите бременности измежду представителките на малцинството.

"Не ми харесва, че концепцията е прекомерно ориентирана и се акцентира, че е против циганския етнос, което не е редно. От същите недъзи страдат и други етноси, в това число някои представители на нашата българска националност ", разяснява водачът на НФСБ в коридорите на Народното събрание.

Симеонов посочи, че не е осведомен в елементи с предложенията на Каракачанов и импортираната от него идея не е съгласувана с НФСБ. Но главните пунктове повтаряли програмата на НФСБ - образованието, гетата, раждаемостта, деца раждат деца.

Движение за права и свободи оповестиха концепциите на Каракачанов за „ противоконституционни” и заподозряха, че той е изготвил концепцията за повишение на политическия рейтинг преди идните избори.

„ Ако господин Каракачанов се беше срещнал обширно с Конституцията на Република България, щеше да разбере, че това е противоконституционно”, съобщи депутатът Джейхан Ибрямов.

От Българска социалистическа партия показаха мнение, че „ не са нужни фойерверки” с спомагателни условия, с цел да се съблюдава законът, който е в действие и сега.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР