Лидерът на МСП Корнелия Нинова направи коментар в парламента, в

...
Лидерът на МСП Корнелия Нинова направи коментар в парламента, в
Коментари Харесай

Нинова: Дори Дянков не си позволи да пипа Сребърния фонд

Лидерът на МСП Корнелия Нинова направи коментар в Народното събрание, в който разгласи, че за тях най-важният въпрос е този за бюджета. " И по какъв начин да осигурим успокоение на страната и на българските жители - за действие на стопанска система, общини и за заплати и приходи ", сподели тя.

По думите ѝ сега сме в обезпокоително положение и си има виновни за това. От парламентарната естрада водачът на социалистите уточни две аргументи да няма бюджет по средата на година.

" Първата е, че предходната година служебното държавно управление на президента Радев, макар настояването на Българска социалистическа партия, отхвърли да внесе бюджет за 2023 година Тогава казвахме, че това е огромна неточност и времето го потвърди. Втората е, че ГЕРБ и " Продължаваме промяната " изгубиха месец и половина на страната ", изясни тя и добави, че по тези две аргументи българските жители нямат гаранции какво ще се случи в идващите месеци.

" Служебният кабинет, виждайки към този момент грешката си, внесе продължен бюджет до края на 2023 година ", съобщи Нинова и се обърна към министър Лазаров.

" Сигурно към този момент знаете тревожната вест, че във импортирания план на служебния кабинет, е препоръчано да отпадне възбраната за потребление на Сребърния фонд и средствата по стратегии и планове на Европейския съюз. Тази възбрана беше наложена с предишния продължен бюджет - да не могат тези средства да се употребяват ", разяснява тя.

" През всичките години, в които Борисов и ГЕРБ си играеха с финансите на страната, даже Дянков не си разреши да пипа Сребърния фонд. Да, той взе парите от Здравната каса, изхарчиха ли ги, откраднаха ли ги - не ги върнаха до ден сегашен, само че даже той не си разреши да вземе пари от Сребърния фонд ", уточни тя.

Лидерът на Българска социалистическа партия изясни, че в този момент служебното държавно управление желае тези пари да бъдат размразени и употребявани. Нинова дефинира като притеснителни и даже неуместни думите на Лазар Лазаров, че парите ще се употребяват освен за ДОО, а и за всички други разноски от обществените финанси.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР