Лидерът на мъжкия национален отбор на България по баскетбол Александър

...
Лидерът на мъжкия национален отбор на България по баскетбол Александър
Коментари Харесай

Александър Везенков: ФИБА не трябва да е доволна от това, което се случва

Лидерът на мъжкия народен тим на България по баскетбол Александър Везенков подлага на критика Международната федерация (ФИБА) в резултат на днешния дуел против Португалия. “Лъвовете ” реализираха незадоволителна победа с 90:82 над иберийците в последния си мач от предквалификациите, като на крилото му бе отсъдено доста противоречиво неспортсменско нарушаване в самия край, когато националите ни гонеха нужната си 11-точкова разлика. Ето какво сподели Везенков на конференцията:
 Магическото завръщане на Везенков не избави Магическото завръщане на Везенков не избави " лъвовете " в мач със противоречив край
“Искам да благодаря на всички хора, които пристигнаха да ни поддържат. През последните години това, което направи тимът, възпламени хората. Днес беше прелестна обстановка. Не съм виждал по този метод тази зала - с толкоз доста хора. За страдание, не успяхме да си осъществим задачата. Контролирахме мача, само че допуснахме леки неточности, малко умора… Баскетболът е игра на миниситуации. Радвам се от това, което показахме, само че за жалост не успяхме. Трябва да се съберем - всеки по своя тим - да не престават да се развиват младите. Искам да благодаря обществено на Чавдар Костов, който постоянно е тук да оказва помощ с каквото може. Много му благодарим. Оттам нататък всеки да гледа по какъв начин да се развива, по какъв начин да е подготвен. Надявам се през лятото да успеем да се класираме за идната фаза.

Няма да разясня съдиите, не съм привикнал да го върша. Ако ФИБА обаче желае да се трансформират някои неща и положителните играчи да идват, явно през днешния ден се видяха някои неща. Само цифрите би трябвало да видите. Това обаче не е повода, че загубихме мача. Чувстваме се, все едно сме го изгубили. Не обичам да разясня, само че в случай че ФИБА гледа в този миг какво се случва, не мисля, че би трябвало да е удовлетворена от това, което те показват като артикул.

Има какво да се желае още. Трябва да се работи. Младите да взимат образец от по-големите, да се стараят и през идващите години да се опитаме да създадем нещо качествено.

Не ме интересува какъв брой точки съм вкарал. Аз пристигнах с една цел и не успяхме да я изпълним. Не съм удовлетворен, няма да се върна удовлетворен на следващия ден, само че дадох каквото мога. Знаех, че щеше да е тежко. Това е моят избор. Казах, че постоянно когато мога ще пристигам да играя на мачовете. Сега би трябвало да се съберем и да продължим напред. От на следващия ден всеки би трябвало да не помни за този мач. Ще ни остане, че публиката пристигна и я накарахме да бъде в залата. Помогна ни пъклен доста. Оттам нататък за развиването на българския баскетбол би трябвало още доста работа. За по една седмица тук и за 3-4 дни няма какво да се научи тук. Всеки си прави работата и продължаваме.

Не знам в каква обстановка ще съм през август. Искам да съм здрав и да приказвам с Олимпиакос. Те схващат, когато има време. Август обаче е доста надалеч. Аз виждам седмица за седмица и мач за мач. Искам да се любувам, харесва ми това, което върша. Само би трябвало да сме здрави.

Има нови момчета като Симеон Лепичев, който не бях виждал от 15 години. Данчо Минчев е извънреден спортист. Има момчета, които са фактори в българския баскетбол, само че би трябвало още. Трябва нови фрагменти да гледат хората, тъй като Чавдар Костов играе към този момент 20 години. Не споделям нищо обидно, само че би трябвало и по-млади да влизат и треньорите да знаят, че могат да разчитат на тях. Не забравяйте, че и треньорът не желае да печели. Колко да развиваме младите, в случай че те не си заслужат? Не знам дали с подрастващи, дали федерацията, треньорите или всички дружно можем да помогнем на тази обстановка, само че сигурно има качествени момчета, които могат да играят баскетбол ”, сподели Везенков.

Снимки: Владимир Иванов
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР