Лидерът на ИТН Слави Трифонов написа нов пост във Фейсбук,

...
Лидерът на ИТН Слави Трифонов написа нов пост във Фейсбук,
Коментари Харесай

Слави Трифонов: Президентските републики никъде не ликвидират парламентаризма

Лидерът на Има Такъв Народ Слави Трифонов написа нов пост във Facebook, с цел да пропагандира концепцията за президентска република. В началото му той упреква „ политиците ” като цяло у нас, че имат за цел единствено да крадат от жителите. „ И по какъв начин очаквате на такива хора да им харесва концепцията за президентска република? ”, пита риторично Трифонов. По-нататък водачът на Има Такъв Народ изяснява, че в действителност президентската република няма да ограничи парламентаризма. Той също така акцентира довода, че „ парламентарната ” власт на Бойко Борисов в последна сметка е била еднолична.

" Президентските републики на никое място не унищожават парламентаризма. Напротив - в една президентска република Народното събрание има доста огромна стойност, тъй като управлява властта на президента.
За образец вижте страни като Франция, Полша, Кипър и други. Това са страни членки на Европейски Съюз.
Това не ги прави недемократични и несполучливи - в противен случай. Сегашните политици, които приказват срещу президентската република са ходили във Франция и знаят, че лъжат. Просто не желаят суверенът да им вземе цялата власт и обективно да я раздели сред президентството и Народното събрание. И като ми приказват за еднолична власт, 11 години ръководството на Бойко Борисов какво беше? Еднолична власт на министър-председателя, с която се съобразяваха всички управляващи. Та нали за това в този момент ГЕРБ са токсични?
Така че казусът със сегашната политическа власт, която приказва срещу президентската република е като историята за крадеца, който крещи “Дръжте крадеца ”.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР