Лидерът на Има такъв народ Станислав Трифонов захапа по традиция

...
Лидерът на Има такъв народ Станислав Трифонов захапа по традиция
Коментари Харесай

Слави Трифонов захапа от Фейсбук партньорите и партийните субсидии

Лидерът на " ИТН " Станислав Трифонов захапа по традиция във фейсбук, съдружните си сътрудници от " Продължаваме промяната " - мотивът са партийните дотации и законодателството по тематиката, с която " ИТН ", а в по-ранен, предпартиен формат и групата на сценаристите от " Шоуто на Слави " построиха главната си политическа теза. Именно дотациите бяха, извършен сполучливо от началото му до....
 Референдумът на
Референдумът на " Шоуто на Слави " двойно жертван

Юристи разкриват процедури, които провалят допитването

Слави Трифонов с учудване разяснява приемането на държавните дотации от " никому незнайното политическо придвижване " Социалдемократи " с водач Елена Нонева , които взимат максимален дял. За Трифонов това е мистерия, въпреки и да заявяв, че не се меси в предварителна съдружна спогодба, с която Кирил Петков и Асен Василев са се съгласили. " Това си е тяхна работа и не ме интересува ". Трифонов въпреки всичко цитира сумите:

" Социалдемократите " са взели 637 390 лв. за интервала от 14 ноември до 31 декември или 90% от парите, които всички данъкоплатци сме изплатили като партийна дотация на " Продължаваме промяната ". " Волт " и " Средна европейска класа " са получили по 35 хиляди лв..

За него обаче това е единствено следващата глава от сагата с " нелогичното, аморално и извратено финансиране на политическите партии у нас ", съгласно Трифонов, тъй като: " Анонимна партия, без нито един народен представител, единствено за 47 дни получава 637 хиляди лв. партийна дотация. Това в действителност е нелогично, аморално и извратено . "
 Защо не върнат надвзетото, като са взели нова дотация, пита Трифонов партиите
Защо не върнат надвзетото, като са взели нова дотация, пита Трифонов партиите

" ИТН " получи 1 лева на глас

Слави Трифонов не икономисва сумите и на останалите политически партии : ГЕРБ е получила 606 233 лв. от парите на данъкоплатците, в допълнение продължава да употребява безусловно гратис за свои офиси.

За 47 дни Движение за права и свободи е получила 358 751 лева, а Българска социалистическа партия - 267 758 лева ., трите партии в обединяването " Демократична България " - 175 659 лева , а " Възраждане " " патриотично " - 134 209 лева .

Това са солидни финансови инжекции, с които партиите могат да устоят партийни малките екрани, да купуват къщи на водачите си, а като дойдат избори - да купуват гласове, припомня водачът на Има Такъв Народ и заявяв, че партията му " извършва волята на суверена " и продължава да взима единствено 1 лев от партийната дотация на глас. За 47 дни Има Такъв Народ е получила 32 843 лв..

А напълно скоро в Народното събрание ще се гледа Бюджет 2022 и депутатите на Има Такъв Народ още веднъж считат да предложат, като се надяват в този момент, откакто в Народното събрание има нови партии и има нова обстановка на фона на няколко рецесии, в които е извънредно значимо по какъв начин се харчи всеки един лев.

В края на изказването си Слави Трифонов твърди, че " ИТН " абсолютно ще продължи да бъде част от ръководещата коалиция , с цел да се вземат решение всички рецесии, надвиснали над страната, с цел да сте спокойни вие, българските жители, и с цел да стоят ГЕРБ и Движение за права и свободи надалеч от властта.

" Въпросът с партийните дотации обаче най-сетне би трябвало да бъде решен. При гласуването на " Бюджет 2022 " " ИТН " още веднъж ще застане на ваша страна и ще предложи 1 лев партийна дотация.

Според сметките на Има Такъв Народ финансирането на партиите коства 50 хиляди лв. дневно , тъй като.
 Конституционен съд забрани безлимитните дарения към партиите
Конституционен съд забрани безлимитните дарения към партиите

Съдиите виждат проблем и във опцията пари да бъдат дарявани от компании с държавно участие
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР