Лидерът на Има такъв народ Станислав Трифонов определи като потресаващи

...
Лидерът на Има такъв народ Станислав Трифонов определи като потресаващи
Коментари Харесай

Слави Трифонов иска присъди заради полицейското насилите от юли 2020-а

Лидерът на ИТН Станислав Трифонов дефинира като потресаващи фрагментите от полицейското принуждение над протестиращи от юли месец предходната година. В обявата във Facebook той декларира, че отговорността за това е на тогавашния министър-председател Бойко Борисов.

" Тези фрагменти са били скрити от някогашните ръководещи. Но истината, рано или късно, става ясно и ГЕРБ и присъдружните им партии от “патриоти ” не съумяха да скрият зад колоните на Министерски съвет този жесток режим, в който сме живяли над 10 години ", написа Трифонов. 

  " Не беше открит нито един провинен за полицейското принуждение, не беше наказан нито един ", добавя Трифонов, съгласно който:

" Всички забъркани в това закононарушение би трябвало незабавно да бъдат задържани и мигновено да бъдат наказани ". 

Кадрите бяха показани в петък от адв. Николай Хаджигенов от ИБГНИ.

По-рано в събота евродепутатът от Партията на европейските социалисти Петър Витанов разгласи, че ще сезира Комисията по цивилен свободи, правораздаване и вътрешни работи в Европарламента поради фрагментите, които, по думите му " разкриват същността на един диктаторски режим ". 

Тази заран във видеообръщение в обществените мрежи съпредседателят на " Демократична България " Христо Иванов съобщи, че основният прокурор Иван Гешев и водачът на ГЕРБ Бойко Борисов би трябвало да си подадат оставките поради полицейското принуждение: 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР