Лидерът на Има такъв народ Слави Трифонов отново няма да

...
Лидерът на Има такъв народ Слави Трифонов отново няма да
Коментари Харесай

Сблъсъкът на лидерите: в Пловдив, София и Варна, интрига във...

Лидерът на " ИТН " Слави Трифонов още веднъж няма да е претендент за народен представител

Лидерска борба на идните парламентарни избори още веднъж ще се състои в 25 МИР София, Пловдив град и Варна. Арена на оспорван конфликт този път ще бъде и Велико Търново.

Тази вечер в 17.00 часа изтече срокът за регистрация на кандидатдепутатските листи на партии, обединения и инициативни комитети в районните изборни комисии. Размествания в листите имаше до последния миг.

Председателите на главните партии и обединения с шансове да влязат в идващия - 47-ми парламент, оглавяват по две листи. Лидерът на " ИТН " Слави Трифонов още веднъж няма да е претендент за народен представител.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обичайно води листата на обединението със Съюз на демократичните сили в т.нар 25-ти лидерски МИР в София. Той оглавява и листата в 16 МИР Пловдив град. Председателят на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова е отпред на листата на " Българска социалистическа партия за България " в същия столичен изборен регион, както и във Варна.

Съпредседателят на " Изправи се БГ! Ние идваме! " Николай Хаджигенов този път ще бъде лидер единствено на листата в 25 МИР София, а отпред в Пловдив град ще е Мария Капон. Промяната в листата беше оповестена малко преди крайния период за регистрация на листите.

Рапърът Христо Петров по прякор Ицо Хазарта ще води листата на коалиция " Продължаваме промяната " в 25 МИР София. Начело в същия регион е юристът от " ИТН " с опит в сферата защита на конкуренцията Андрей Михайлов, а лидер на листата на Движение за права и свободи е Райна Иванова, млад специалист по икономическо право.

Лидерска борба се оформя и в Пловдив град, където с изключение на Борисов, в борбата за депутатски места се включва и Кирил Петков. Бившият длъжностен стопански министър води там листата на Политическа партия " Продължаваме промяната ". Тук лидер от Демократична България е и Христо Иванов.

Ексслужебният финансов министър Асен Василев ще премери сили с съперниците си от другите партии и обединения и в 29 МИР Хасково. Двамата водачи на " Продължаваме промяната " ще водят листи и в два от столичните региони.

В борбата за депутатско място в Пловдив влиза и заместник-председателят на " ИТН " Тошко Йорданов. Той е лидер на две листи - в Пловдив град и Пловдив област. Две листи ще води и заместник-председателят на Българска социалистическа партия Кристиан Вигенин - в Пловдив град и, както до момента, в Ямбол.

Съпредседателят на " Демократична България " Христо Иванов в последния миг оглави и листата във Велико Търново на мястото на Калоян Янков. Той изясни рокадата с това, че Движение за права и свободи издига за лидер в остарялата столица Делян Пеевски.

Във Велико Търново с изключение на конфликт Христо Иванов - Делян Пеевски, се обрисува и лекарски - сред някогашния министър на опазването на здравето Костадин Ангелов, лидер на листата на ГЕРБ-СДС, и имунолога Андрей Чорбанов, отпред на листата на " ИТН ". Минчо Христов, представляващ Движението на непартийните претенденти, ще води листата на ИБГНИ във Велико Търново. На предходните избори през юли той беше втори след Корнелия Нинова в листата на " Българска социалистическа партия за България " в 25 МИР София.

В така наречен лидерски регион в София и във Варна се оформя и родолюбив конфликт. След като не беше претендент за народен представител на предходните избори, в този момент водачът на Вътрешна македонска революционна организация Красимир Каракачанов още веднъж ще се впусне в конкуренцията за място в Народното събрание, отпред на листите на партията в 25 МИР София и в 3 МИР Варна. В същите изборни региони отпред на листата на Политическа партия " Възраждане " е водачът на партията Костадин Костадинов, който е и претендент за президент.

За място от Варна, наред с Нинова, Каракачанов и Костадинов, ще се бори и водачът на " Движение 21 " Татяна Дончева, лидер на листата на " Изправи се БГ!Ние идваме! ". Тя ще води и листата на обединението в Хасково. Водач в морската ни столица е и заместник-председателят на Има Такъв Народ Филип Станев, който оглавява и листата на партията на Слави Трифонов в Добрич, написа dnes.dir.bg.

Председателят на Съюз на демократичните сили Румен Христов е отпред в 23 МИР София. Срещу него ще се изправи Асен Василев от " Продължаваме промяната ". Съпредседателят на " Демократична България " Атанас Атанасов оглавява листата на обединяването в същия столичен регион. Начело на листа там е и съпредседателят на " Изправи се БГ! Ние идваме! " Мая Манолова. Тя ще води листата на обединението и в Пазарджик.

Председателят на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ, който е и претендент за президент на придвижването, ще се бори и за депутатско място. Той е отпред на листата на Движение за права и свободи в Шумен и в Кърджали.

Председателят на 45-то и 46-то Народно заседание Ива Митева води листата на " ИТН " в 24 МИР София и в Разград. Начело в столичния регион от " Продължаваме промяната " е Кирил Петков, а от ИБГНИ - Арман Бабикян.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР