Лидерът на Има такъв народ Слави Трифонов нападна бившите си

...
Лидерът на Има такъв народ Слави Трифонов нападна бившите си
Коментари Харесай

Слави Трифонов нападна отцепниците от ИТН заради листите на ПП

Лидерът на " ИТН " Слави Трифонов атакува някогашните си съпартийци като екс-министъра на спорта Радостин Василев поради новините, че е допустимо те да бъдат включени в листите на " Продължаваме промяната " (ПП) за идните предварителни избори.

В обява във Фейсбук той упрекна отцепниците от Има Такъв Народ, че " най-вероятно са купени с пари и постове ", за което съгласно него в този момент имало удостоверение поради упованията да се кандидатират за депутати от Политическа партия.

Трифонов назовава Радостин Василев " най-новият политически бродяга в българската политика ", " изменник и презрян кариерист ", като се подиграва с това, че е стартиран за лидер на листа в Габрово.

" Шегаджиите от Габрово евентуално гледат на тази номинация като продължение на фамозния си фестивал ", разяснява той във FB.

Думите му са във връзка информация, която излезе в медиите преди дни, за водачите на листите от " Продължаваме промяната " за вота на 2 октомври при независимо присъединяване на партията. Освен първа позиция за Василев се чака някогашният народен представител от Има Такъв Народ Иво Атанасов да застане отпред на листата във Видин.

Причината за отцепването на шестима депутати от групата на Има Такъв Народ в 47 Народно заседание беше неочакваното решение на Слави Трифонов да отдръпна поддръжката си за кабинета " Петков " и да взе участие в свалянето му посредством вота на съмнение.

В обявата си водачът на Има Такъв Народ подлага на критика още веднъж някогашния министър председател Кирил Петков и някогашния финансов министър Асен Василев, които са и съпредседатели на " Продължаваме промяната ".

" Така наподобява “почтеността ” в българската политика. Кирил Петков и Асен Василев са толкоз честни, че в случай че бяха нови и самопровъзгласили се за честни политици в Римската република, щяха да сложат за лидер на листите си Брут ", написа Трифонов, препращайки към римския сенатор Марк Юний Брут - станал прочут като един от убийците на римския император Юлий Цезар.

Трифонов напомня за идните предварителни парламентарни избори на 2 октомври, като приключва изявлението си с думите: “В борба е по-добре до рамото ти да има другари, в сравнение с предатели ".

Това е първата обществена позиция на Слави Трифонов след окончателното разформироване на 47 Народно заседание.

До момента той не е коментирал нито платформата и листите на " ИТН ", нито по-проблематичния проблем, обвързван с демонстративния му отвод да извърши задължението си по закон и да заявява имуществото си като партиен водач за втора поредна година.

Преди дни Тошко Йорданов разгласи, че Трифонов не желал да осветява имуществото си, тъй като щял да стане обект на " замърсен сеир " - вместо това плащал санкции пред КПКОНПИ.

Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР