Лидерът на Има Такъв народ (ИТН) Слави Трифонов се провикна

...
Лидерът на Има Такъв народ (ИТН) Слави Трифонов се провикна
Коментари Харесай

Заради Македонияяяяя!: Слави Трифонов за коалицията, дуалистичното управление и морала

Лидерът на " Има Такъв народ " (ИТН) Слави Трифонов се провикна мощно с уста на ръката и гледайки нагоре, че е напуснал ръководещата четворна коалиция " Заради Македонияяяя! " в отговор на следващ въпрос на журналиста от " Дарик Радио " Кирил Вълков. Преди това в диалога уточни, че " поради Македония няма държавно управление, не поради Има Такъв Народ ".

Вълков в неделя взе деветдесетминутно изявление в студиото на малкия екран на шоумена 7/8, предавано директно в ефира и Facebook. По време на диалога стана ясно, че Трифонов го е поканил да го интервюира. Лидерът на Има Такъв Народ очевидно се изнерви на някои от въпросите, упрекна го, че се пробва да основава внушения и даже на два пъти пожела да бъде завършено изявлението, само че то закова час и половина.

Трифонов упрекна премиера Кирил Петков и вицето му Асен Василев, че ръководят дуалистично страната, вземат решения като по време на ГЕРБ и Бойко Борисов и унижавали съдружните си сътрудници.

По време на диалога не бе наранена тематиката с спомагателните близо 4 милиарда лева, поискани в актуализацията на бюджета от районния министър, което Трифонов уточни като друга съществена причина за решението за изтеглянето на министрите на Има Такъв Народ от ръководството на страната. Той уточни, че се съветвал това свое решение с депутатите на партията му и означи, че чака от тях преданост.

Премиерът Кирил Петков нееднократно в последните дни сподели, че разчита, че народни представители на Има Такъв Народ ще поддържат негово държавно управление на малцинството.

Трифонов позволи опцията както за експертен кабинет, по този начин и за нови предварителни избори наесен.

Две външни министерства

По думите на водача на Има Такъв Народ съветникът на премиера по външната политика Весела Чернева дублира министъра на външните работи от Има Такъв Народ Теодора Генчовска и води двойна политика. Създаването на различно външно министерство е нарушаване на съдружното партньорство и национална изменничество, съобщи Трифонов.

" Слави Трифонов реши към този момент Има Такъв Народ да не е унижавана в една невъзможна за реализация коалиция при тезата Македония да извърши своите договорни задължения и да одобри българите в своята конституция и тогава да стартира договаряния за участие в Европейски Съюз и обстоятелството, че тези хора не стават за това да се занимават с ръководство на страна и те би трябвало да стоят оптимално надалеч и оптимално дълго от властта ", съобщи Трифонов.

По думите му направил и избор сред неприятно и по-малко неприятно. " По-лошо е да сме в тази коалиция и тези хора да ръководят страната. Поведението им е безочливо, те се държат като че ли са солта на земята. Министър-председателят носи отговорността за ръководството. Спечелил е изборите, само че има сътрудници и би трябвало да ръководи с тях отговорно ", разяснява шоуменът.

" За мен няма популизъм за Македония, а е страст. Единственият път, когато вървях в Мекедония, видях голям надпис: България мрете. Чудя се за какво. Първи ги признахме, дадохме им танкове, българите постоянно са били с прелестно възприятие към тях. 100 хиляди македонци имат български паспорти, а 3 хил на последното броене се дефинираха като българи. Защо? Някой там им прави проблеми. Там хора с български корени са подложени на стрес. Докато Македония не съблюдава контракта от 2017 година, в случай че зависи от мен, няма да стартиратт договаряния за еврочленство " заявява водачът на Има Такъв Народ

Има съдружно съглашение за Македония и би трябвало да се съблюдават договорите, съобщи още той.

Петков кара влака, тъй като има коалиция

Трифонов очевидно бе сърдит от думи на министър-председателя по отношение на моралността на напускането на обединението и означи, че работа на премиера е да съблюдава закона, а не да споделя кой е честен.

" Продължаваме промяната " заявява,, че ще разгражда модела ГЕРБ, а ръководи като ГЕРБ еднолично, в действителност дуалистично... Петков и Василев са двете страни на една монета ", сподели Трифонов.

Премиерът кара влака, тъй като има коалиция, той не е спечелил еднолично изборите като царя или Иван Костов, съобщи още той.

" Дали одобрявам Кирил Петков няма значение, значение има да свърши работа... Петков не спря да се пробва да ни прескача по проблема с Македония... В Европа говореше едно, в България – друго, истината е, че просто лъжеше ", продължи той. " Кирил Петков води дойна политика във връзка с Северна Македония и имам доказателства и обстоятелства за това ", сподели още Трифонов.

Попитан кой му дърпа конците, водачът на Има Такъв Народ съобщи: " Аз съм индивидът, основал Има Такъв Народ, и в случай че може да се употребява този водевилен израз " Дърпа конците ", това съм аз.

Нямам общо с капъкулета, депесета и ГЕРБ

Трифонов мощно се изнерви от въпросите на водещия за отстранената компания от фитосанитарния надзор на границата с Турция при Капитан Андреево и заявява, че не е наясно с тематиката. " Аз съм за това да се съблюдава господство закона и при нарушавания да има присъди, в случай че ще да става дума за Капъкуле, за кражба на яребици от пазара или кокошки. Нямам митничари разполагаем, нямам нищо общо с финансово министерство, разбирането ми е, че отпред на министерствата би трябвало да има хора, които схващат от ръководство ", съобщи той.

" Искате да ме изкарате, че съм отговорен за нещо ", развика се той. " Нямам нищо с Капъкуле, с Движение за права и свободи ", продължи Слави Трифонов и упрекна водещия, че се пробва да прави клевети и да го изкара, че има общо с тези неща като му задава едни и същи въпроси.

" Що не ме питате дали съм рептил, както пишат, да се покажа змийските люспи!? Защото е неуместно. Нямам нищо общо с капъкулета, депесета, ГЕРБ. Нямам кукловоди, имам другари, в предишното съм се запознавал с доста хора – от един елементарен човек от Чипровци до Михаил Горбачов и Лех Валенса, Брат Пит ", продължи шоуменът.

Реагира остро и на въпросите за морала и честността и разгласи, че " майка ми е набила в главата кое е положително и неприятно, кое е почтено и не, кое е честно, както и сестра ми ".

" Не бих споделил кой е честен, кой е добър, аз не бих го направил без доказателства, както е в една законова страна ", продължи той.

Винаги съм се уповавал на специалистите

Попитан дали би подкрепил експертен кабинет, Трифонов сподели: " Винаги съм се уповавал на специалисти, почитам хората, които правят работа. Политиката постоянно е обвързвана с взаимни отстъпки. Това е единствената опция да се свърши работата добре ", уточни той.

Все отново счита, че е рано е за въпроса за експертен кабинет. Конституцията споделя, че има благоприятни условия да продължи това държавно управление. Депутатите на Има Такъв Народ са честни и лоялни и считам, че няма да постъпят изменнически. За мен изменник един път, изменник вечно ", разяснява шоуменът.

" Аз ги питах дали да постъпя по този метод и те ме поддържаха. Конституцията споделя, че Политическа партия има опция за ново държавно управление, с нови сътрудници. Ще е любопитно по какъв начин ще се реагира, в случай че привлекат ГЕРБ или Движение за права и свободи. После мандатът отива при ГЕРБ, и след това президентът ще реши ", сподели той.

Според него всяко едно държавно управление носи цялостна отговорност за дейностите си, " дали е експертно или политическо, всички имат отговорност пред суверена ".

Той безапелационно заявява, че е за приемане на нов закон за КПКОНПИ, само че сподели зали Има Такъв Народ би подкрепил новата антикорупционна комисия да бъде управлявана от настоящия вътрешен министър Бойко Рашков, както оферират от " Продължаваме промяната ". Съгласен е, че основният прокурор Иван Гешев пречи на действието на правосъдната система. Заяви, че е за приемането на България в Шенген и в еврозоната. Обяви, че е безумно това, което става в Украйна и буди омерзение, както и че Русия е опасност за сигурността на България.

Опитвам се да се стремя да действам вярно и отговорно, съобщи най-после той.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР