Лидерът на Хизбула Хасан Насрала каза, че не може да

...
Лидерът на Хизбула Хасан Насрала каза, че не може да
Коментари Харесай

„Всички сценарии са отворени“: Лидерът на Хизбула в първата реч след войната в Газа

Лидерът на Хизбула Хасан Насрала сподели, че не може да се изключи по-широка районна ескалация, в случай че Израел продължи войната си в Газа, в първата си тирада от войната избухна.

Десетки хиляди хора гледаха дълго чаканото телевизионно послание в петък от манифестации, свикани от ливанската група в чест на падналите бойци.

Продължавайте да четете

листата на 4 детайла Израел тласка хиляди арестувани трансгранични служащи в разкъсваната от война Газа „ Несигурен в личния си дом “: Израелски заселници сеят гнет в Южните хълмове Хеброн Тайландски чиновник се среща с Хамас в Иран, с цел да изиска освобождение на заложници < /h3> Покриване на Газа: Дехуманизация на цялото население завършек на списъка

В дългите си забележки Насрала сподели, че „ всички сюжети са отворени на нашия ливански южен фронт “ и че „ това, което се случва на ливанския фронт ще зависи от това, което се случва в Газа “, като прикани Израел да спре офанзивите си против обсадените линия, с цел да се избегне районен пожар.

Насрала сподели, че офанзивата на Хамас против Южен Израел от 7 октомври е била „ 100 % палестинска “ и изрази поддръжка за палестинската формация, само че не разгласи тотална война против Израел, както мнозина се опасяваха.

Лидерът на Хизбула похвали офанзивата на Хамас преди четири седмици, ориентирана към села и военни постове в Южен Израел. Повече от 1400 души са били убити в Израел при тази офанзива, най-вече цивилни съгласно израелските управляващи.

Оттогава повече от 9000 палестинци са били убити при въздушно и наземно нахлуване от израелската войска против Газа, множеството от тях дами и деца.

„ Тази велика, широкомащабна интервенция беше чисто резултат от палестинско обмисляне и осъществяване “, сподели Насрала, предполагайки, че Хизбула не е взела участие в офанзивата. „ Голямата секретност направи тази интервенция доста сполучлива. “

Съединени американски щати са „ виновни “ за войната

Насрала сподели, че една от най-големите неточности, които Израел прави в този момент във войната си против Хамас в Газа, е преследването на цели, които не може да реализира.

„ В продължение на цялостен месец Израел не можа да предложи нито едно военно достижение “, сподели той, добавяйки, че Израел може да си върне заложници единствено посредством договаряния.

Насрала упрекна Съединените щати за спора и високия брой цивилни палестински жертви, до момента в който държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен се срещаше с израелския министър председател Бенямин Нетаняху в Тел Авив.

Нетаняху сподели на Блинкен, че отхвърля всяко краткотрайно прекъсване на боевете, което не включва освобождението на повече от 200 израелски заложници. „ Няма да спрем до победа “, сподели Нетаняху, добавяйки, че това значи „ да унищожим Хамас [и да постигнем] връщането на заложниците и възобновяване на сигурността за нашите жители и деца “.

„ Съединените щати са напълно виновни за войната, която бушува в Газа “, сподели Насрала.

Блинкен призна, че би трябвало да се направи повече за „ отбрана на палестинските цивилни “ в Газа и че без това няма да има „ сътрудници за мир “.

Говорейки пред кореспонденти в Тел Авив в петък, Блинкен също сподели: „ Трябва да увеличим доста и неотложно устойчивата филантропична помощ “ за Газа.

„ Активирайте съпротивата за успех “

Насрала сподели, че двете цели на групата в този момент са да постави завършек на войната и „ да разреши на съпротивата да победи “.

Той сподели, че „ успеха в Газа значи победа на палестинския народ “ и че това би било в полза на Египет, Йордания, Сирия, както и Ливан. Той прикани арабския свят да отзове своите посланици и да прекъсне доставките на нефт, газ и храни за Израел.

От началото на войната Хизбула, съдружник на въоръжената палестинска формация Хамас, предприе премерени стъпки, с цел да задържи израелската войска на границата му с Ливан, само че не до степен да разпали тотална война. < /p>

Насрала настоя, че Хизбула е „ в тази борба от 8 октомври “, изтъквайки, че протичащото се на границата е „ невиждано от 1948 година насам “, когато Израел беше основан и стотици хиляди палестинци бяха разселени по време на Накба, или „ злополука “.

Празнични изстрели проехтяха над столицата на Ливан Бейрут, до момента в който хиляди се събраха на площад в южните покрайнини, с цел да гледат речта, която доста хора в Ливан чакаха с неспокойствие, разтърсвани седмици наред от опасения, че спорът може да се популяризира в останалата част от района.

Обръщението му беше следено с огромно внимание и отвън Ливан, защото Насрала е водещ глас в неофициалния съюз, прочут като „ Оста на съпротивата “, воден от Иран за противопоставяне на въздействието на Съединените щати и Израел.

Коалицията включва иракски милиции на шиитски мюсюлмани, които стрелят по силите на Съединени американски щати в Сирия и Ирак, и йеменските хуси, които се намесиха в спора, като стреляха с дронове по Израел.

Речта пристигна ден след най-значителната ескалация в конфликтите сред Хизбула и израелските сили на границата от началото на войната.


Източник: Ал Джазира и осведомителни агенции
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР