Лидерът на ГЕРБ към Христо Иванов: Обяви кабинет, покани лидерите

...
Лидерът на ГЕРБ към Христо Иванов: Обяви кабинет, покани лидерите
Коментари Харесай

Бойко Борисов поиска нов обществен договор

Лидерът на ГЕРБ към Христо Иванов: Обяви кабинет, предложения водачите и да подпишем нов публичен контракт
Политическа партия приложи резултата на горещата жаба, сложиха народа в тенджера и го свариха

„ ГЕРБ сме узрели. Партиите би трябвало да подпишем нов публичен контракт. Начинът с медиатори не е сериозен. Партиите избират управления, ръководители, които носят отговорността. Не е редно през медиатори да тичат, да договарят. Големите компромисни значими решения се вземат на лидерско равнище ”, съобщи на брифинг водачът на ГЕРБ Бойко Борисов.

„ Съгласен съм с Христо Иванов да има държавно управление. Обяви кабинет с министър-председател Христо Иванов, предложения ни и кажи при какви условия може това да се случи, да подпишем документ, нов публичен контракт по-точно. С една дума - застани, събери водачите, предложения Нинова, Костадинов от „ Възраждане “, предложения Стефан Янев, Карадайъ, това е новият публичен контракт. Тогава декларацията на Политическа партия, всяка партия я има в програмата. Приемаме една декларация, слагаме подписите и сме подготвени. Но ме тормози, че се въздържахте за „ Джемкорп “, разяснява още Борисов.

„ Провокиран съм от Христо Иванов. Обръщам се към него. Гледах по какъв начин отчетът на „ Джепкорп “ беше подсилен от 190 депутата, а сътрудниците от Демократична България се въздържаха. Този отчет няма стойност. Дали прокуратурата, дали някой от Министерство на вътрешните работи, дали от следствието, ще се занимават, те са самостоятелни. Как избраха другарската компания, закараха я в Гранитна зала и им дадоха цялата енергетика и единствено шанса, че те се сринаха, я избавиха да не отиде в ръцете на олигарсите. Ако е вашият компромис, разбирам.  Поздравявам сътрудниците от Демократична България и Движение за права и свободи, като ги извадиш, и се начертава цялата картина. Закон за особения шеф на „ Лукойл “, импортиран от Демократична България и подсилен от ГЕРБ и Движение за права и свободи. Тук - отлично! Второ - Закон за възбрана на експорт на съветски горива, импортиран от Движение за права и свободи и подсилен от Демократична България и ГЕРБ. Закона за компенсиране на моторните горива, импортиран от ГЕРБ и подсилен, за което благодарим, от Движение за права и свободи и Демократична България. Тези партии са ги изобличи и са отпочинали действителна битка с корупцията. Друг е въпросът, за какво по време на ръководството на Политическа партия от Демократична България са мълчали? А вие узрели ли сте, както той ме пита дали съм узрял? ”, попита Борисов.

Политическа партия приложи резултата на горещата жаба, сложиха народа в тенджера и го свариха, сподели още водачът на ГЕРБ. „ Помните, Асен Василев ви заплаши с пет години затвор, упрекнаха младежкия ГЕРБ, че е вдигнал цената на горивата ”. 

„ Ние имаме памет, медиите имат записи. Всеки, който желае да ме опровергае, да го направи. Ние с Делян Добрев, Теменужка Петкова и Георг Георгиев си поиграхме да извадим разликите в цените на бензина, нафтата, всеобщите горива, което се използва, освен по месеци, а по дни. Искаме да ви срещнем какво е извоювано от джоба на българите, всеки ден какво е вадено, тъкмо резултатът на горещата жаба. Това те направиха с българския народ – сложиха го в една тенджера и го свариха ”, уточни Борисов.

Делян Добрев заяви и сумата, с която е ощетен българският народ – над 3 милиарда лева от февруари 2022 до края на годината.

„ В този интервал има разлика в цената на петрола – 9 $ е по-скъп. По-скъп е бил и доларът “, регистрира Добрев.

„ 3 милиарда е чистата загуба при подравнен $ и подравнен нефт. С това са ни изцакали. Това значи по 1000 лева от всеки водач са взели „ Промяната “ през тази година “, добави той.

Лидерът на ГЕРБ разяснява и песента на Слави Трифонов и сценаристите му за Лена Бориславова: „ Против съм и такива песни. Хуморът си е комизъм, само че като почнат да си изричат и физически дефекти. Аз съм срещу. А и Слави Трифонов имаше цялостните благоприятни условия да покаже по какъв начин може да ръководи. Но тогава извади един вътрешен министър, който взриви и скандализира България. Но не желая да се меся в шоупрограмите. Считам, че това не е вярно. “

„ А да отидеш и да арестуваш жена пред децата и фамилията ѝ, 6 часа. Детето да снима безобразието на рашковата полиция, малко дете 1-2 клас. И тогава тези всичките си мълчаха с една-единствена виновност – че нашият ПР бил по-добър от техния ПР. Въобще не желая да се поставям като жертва, няма по какъв начин да съм им жертва. Големият не може да е жертва на недоразвит. Но да отидеш и това да правиш, да държиш жена в арест. Тогава къде бяха? ”, попита водачът на ГЕРБ.

Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР