Лидерът на ГЕРБ и Бойко Борисов не се притеснява от

...
Лидерът на ГЕРБ и Бойко Борисов не се притеснява от
Коментари Харесай

Борисов не се притеснява от гешевски компромати

Лидерът на ГЕРБ и Бойко Борисов не се тормози от възможни компромати или записи, които би могъл да изнесе обществено основният прокурор Иван Гешев. Това съобщи водачът на ГЕРБ на въпрос на News.bg в коридорите на Народното събрание.

" Считам, че да изнасяш записи на който и да било, най-малкото не е красиво. В живота си не съм записал в никакъв случай човек. Никога. И смятам, че това е уронващо достолепието на този, който го прави. Така че това си е негово право. Ние като партия сме дали обещание да подкрепим правосъдна промяна във типа, в който я предлага Крум Зарков. (...) " Какво се случва с Бойко Борисов, няма никакво значение. Има значение какво се случва с страната. Никога моето име или аз самият няма да стана пленник на каквото и да било ", сподели Борисов.

И отхвърли изрично да има от какво да се тормози, в случай че сходни записи бъдат изнесени. Отрече също по този начин настояването за премахване на основния прокурор да е персонална офанзива против него, а било само и единствено това, което ГЕРБ дали обещание на гласоподавателите и евроатлантическите сътрудници.

" Ако беше в друга обстановка, нямаше даже и да отговоря на въпроса за какво с такива жълтини започнаха против Гешев - по отношение на бронирания автомобил, по отношение на мястото, където живее. Това са най-застрашените хора в страната, на всички места това е обикновено ", добави експремиерът.

Два пъти след са провели диалог Борисов и Гешев, като първият се обадил по чисто човешки аргументи, с цел да се увери, че обвинител номер едно е добре. А преди този момент двамата не били говорили " от години ", уточни водачът на ГЕРБ.
 Иван Гешев скъса оставката си и изхвърли боклука
Иван Гешев скъса оставката си и изхвърли боклука

" Мен не ме е боязън " и " историята помни смелите "

По въпросите за кабинета се обръщайте към Мария Габриел , отхвърли неведнъж съответни въпроси по отношение на бъдещото предложение за кабинет с първия мандат водачът на партията. Бил обаче оптимист за съставянето на кабинет с мандата на ГЕРБ.

Борисов не изключи и вид за болшинство , обединено към промени в Конституцията: " Според мен и това, което през днешния ден е споделил Христо Иванов в изявление за " Дневник ", който приказва за конституционно държавно управление, това също е вид. Но смяната в Конституцията изисква най-малко 160 гласа . Така че в идващите няколко дни може да се създадат още совалки по тази тематика. "

Очевидно ГЕРБ още веднъж са претърпели и следващ поврат в позицията си по отношение на обвързването сред съществуването на постоянно държавно управление и гласуването на бюджет. Припомняме, че след изборите Борисов съобщи, че без кабинет ГЕРБ няма да гласоподава бюджет, а след това позицията, изказана от други партийци,.

" Без държавно управление бюджет не би трябвало да се гледа и няма да се гледа. Защото е нужно болшинство, което да застане зад него ", отсече водачът на ГЕРБ.

" Както едно време отговаряше Кирил Петков - в случай че идната седмица няма кабинет, няма да има бюджет. Приходите в хазната с това движение, с което вървят, ще са по-малко с 1,5 млрд . Юни месец, сред 10 и 14, страната ще спре да може да заплаща заплатите и пенсиите. "

Освен бюджетът, пленник на това да има държавно управление, уточни Борисов, са и Планът за възобновяване, еврозоната, Шенген. Не било съществено и да се мисли за удължение на настоящия бюджет за 2022 година. " Колко пъти ще се удължава, тези проблеми, които имат хората, по какъв начин ще бъдат решени? Или ще създадем една страна, която да крета с продължен бюджет, без вложения, без бъдеще. Освен това са харчени пари от ПВУ, те би трябвало да се рефинансират, другояче не могат да започват плановете. "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР