Лидерът на ГЕРБ и бивш премиер Бойко Борисов заяви, че

...
Лидерът на ГЕРБ и бивш премиер Бойко Борисов заяви, че
Коментари Харесай

Борисов готов да се върне на власт, но веднага

Лидерът на ГЕРБ и някогашен министър председател Бойко Борисов съобщи, че партията му би се върнала на власт, само че единствено в случай че това стане незабавно, преди готвената актуализация на бюджета от актуалната ръководеща коалиция, защото след нея, нямало да има “оправяне “. Заявката Борисов направи в събота на колекция с актива на ГЕРБ в Кюстендил на фона на викания от симпатизанти: “Избори! “.

“С една дума, на нас може да разчита народът, в случай че това се случи в този момент и в актуализацията на бюджета се заложат реформаторските ограничения за стопанската система, бизнеса, минималната работна заплата “, съобщи Борисов.

“Или незабавно, или след това да се оправят сами, тъй като няма оправяне “, разяснява той.

Темата за това по кое време ще се върне на власт му била сложена и на конгреса на ЕНП в Ротердам: “И би трябвало да ви кажа, че на конгреса на ЕНП в Ротердам всеки въпрос, на всички сътрудници, изключително на Републиканския институт на Съединени американски щати, напоследък свикнааха да говорият от името на Щатите... Ние 20 години работим със Съединени американски щати. Въпросът на Републиканския институт беше: “Готови ли сте наесен да се върнете на власт? И аз споделих - първо би трябвало да ми отговорите вие на един въпрос и тогава аз ще отговоря на вашия ".



Той за следващ път подлага на критика финансовата политика на сегашното държавно управление и поемането на задължения.

" Състоянето на страната и живота на българите сега е катастрофично - нещо, което ГЕРБ не би позволил - макар войната в Украйна, от която България има и изгоди, военпромишленият комплекс работи на макс ", сподели той.

Вчера, когато схванал, че ще приказва пред хора, Борисов събрал " Дончев, финансисти, Горанов " и почнали да “смятат “: “Събрах Дончев, Горанов, финансисти - сметахме, сметахме, с нови 4-5 милиарда на година и при разноските, които сега се вършат, и при тая инфлация, и при тая пустота, която стана в страната за година и половина... Няма оправия... Това, което хората не схващат - сега ви грабят, бе, хора, по 30 000 на дете ви грабят ".

“То и нас ни е боязън - не от репресии, а от това, което ще се случи, в случай че мине актуализацията на бюджета. Понеже президентът Радев знае, че наесен ще има служебно държавно управление, желае тази актуализация'', разяснява още някогашният министър председател.

“Една нова велоалея няма за една година в Кюстендил. Честита ви " Промяна ". Готови тунели - не ги пускат. Прекарват тунели през Кресна и в никакъв случай няма да станат. " Струма " щеше да е подготвена следващата година, най-тежките сектори бяха подготвени. Това не е за ръкопляскане, това е тъга. Жал ми е, толкоз труд. Година и половина не са пипнати мантинелите по " Струма ", съобщи още той.

Борисов беше именуван от кмета на Кюстендил Петър Паунов от самото начало " министър председател ".

Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР