Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов се срещна с шефовете на

...
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов се срещна с шефовете на
Коментари Харесай

Борисов седна на маса с шефовете на Макдоналдс, Хепи и Доминос

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов се срещна с шефовете на топ ресторантьорските вериги у нас, като ги е уверил, че е срещу връщането на ставката Данък добавена стойност на 20%, за което настояваше финансовият министър Асен Василев.  

Потърсиха ме представители на притежателите на огромните ресторантьорски вериги, измежду които KFC, McDonald’s, Happy, Dominos, Аладин фуудс и други, показа на фейсбук профила си някогашният министър председател.
 
" Днес ме потърсиха за среща представители на притежателите на огромните ресторантьорски вериги, измежду които KFC, McDonald’s, Happy, Dominos, Аладин фуудс и други.

По време на диалога ме срещнаха с компликациите пред сектора, който към момента се възвръща от Ковид рецесията, от вероятно връщане на Данък добавена стойност от 9 на 20% ", това написа преди минути водачът на ГЕРБ Бойко Борисов в персоналния си фейсбук профил.

" От името на ГЕРБ потвърдих пред тях, че нашата ПГ няма да поддържа увеличение на данъчната ставка в Бюджет 2024 за ресторантьорския отрасъл. Поддържането на понижено Данък добавена стойност за ресторантьорските услуги в България е политически избор, който поддържа икономическия напредък, основаването на нови работни места, туризма и води до понижаване на младежката безработица.

По време на срещата представителите на бранша благодариха за ограниченията, които третото държавно управление на ГЕРБ създаде по време на Ковид рецесията в помощ на бизнеса като 60/40 и други ", посочи Борисов.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР