Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов представи шестте приоритета на партията

...
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов представи шестте приоритета на партията
Коментари Харесай

Борисов намигна на ПП за следизборна коалиция с шест приоритета

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов показа шестте целта на партията след идните парламентарни избори. Той съобщи, че политическата мощ, която ги схване, ще бъде съдружник, и без да я загатва насочи думите си към "Продължаваме смяната ".

"След два месеца ще имаме 59 депутати колкото в този момент, или повече. С втората или първата партия ще имаме огромно болшинство да приемем всички тези закони ", сподели Борисов. Всички социологически изследвания дават преднина точно на "Продължаваме смяната " и ГЕРБ пред останалите участници на идния избор.

Шестте целта на Борисов са:

Приемане на закон за 100% диверсификация от "Газпром " и дълготраен контракт (над 10 г.) за доставки на полутечен газ. "Има мощни български компании, които могат да доставят газ. Освен това да се съсредоточим в добива на български газ. Хан Аспарух, Силистар, шистов газ, към този момент технологиите са нови, не се употребяват химикали ", сподели Борисов.
Таван на цените на горивата от 2.70 лв..
Подписване на контракт със Съединени американски щати за доставка на още осем изтребителя F-16 блок 70
100% диверсификация на доставките на съветско нуклеарно гориво и мощности, включително създаване на нови нуклеарни мощности, разнообразни от съветски
Спиране на "издевателствата " с цената на тока
Съдебна промяна. "Разбрахме от излъчването, че за тях правосъдната промяна е тип бухалка. В момента, в който речат, че ще вършим същинска правосъдна промяна, която да облекчи правосъден развой, съдиите, прокурорите, следователите, служителите на реда, ние сме подготвени да приказваме на една кръгла маса, имаме задоволително специалисти ", сподели Борисов.

"Това са нашите линии, с кой ще поддържаме, или ще управляваме дружно ", заключи Борисов.

След конференцията, Ивайло Мирчев от "Демократична България " разгласява статус във "Фейсбук ", в който разяснява декларираната подготвеност за поддръжка на правосъдна промяна.

Всичко, което е значимо да знаете за:

"Току-що Борисов разгласи, че щял да поддържа предложенията ни за правосъдна промяна. Хубаво е, че го е осъзнал. Неясно е за какво не ги поддържа през последните 7 месеца, или през последните 7 година Неясно е и за какво оня ден групата на ГЕРБ в Народното събрание напусна залата и провали кворума, таман когато трябваше да се гласоподава антикорупционният закон, с което нанесе още един удар против битката с корупцията. Пореден кьорфишек или катарзис ", попита той.
С дейностите си водачът на ГЕРБ пък продължи еднопосочните сигнали от партията в последните дни. Вчера Тома Биков съобщи, че е значимо в идващия парламент да се приказва с всички партии, а през днешния ден ръководителят на парламентарната група Десислава Атанасова уточни пред Българска национална телевизия, че по всяка значима тематика е допустимо надпартийно обединяване на всички, които имат идентична ценностна система.

Изказването на Борисов пристигна в условия на взаимни обвинявания за цената на газа, след следващото покачване, поискано от "Булгаргаз " и опит на кабинета да обезпечи зимните месеци с доставка на седем танкера полутечен газ от Съединени американски щати, за която обаче окончателното решение ще е на служебния кабинет на президента Румен Радев. Всичко това е в резултат на спрените едностранно доставки от "Газпром " в края на април.

Подадена ръка след тричане

Борисов, Делян Добрев и Томислав Дончев се появиха изненадващо на брифинг, обявен за старт на акция против алкохола и опиатите на пътя от младежите на партията. Добрев и Дончев приказваха първи, като насочиха остри рецензии против ръководещите. Бившият министър на енергетиката уточни, че газът в този момент е с 30% по-скъп, защото се работело с формалния медиатор на "Газпром ".

"Правителството, което се прави на евроатлантическо, излиза, че работи за "Газпром " и за "Лукойл ". "Газпром " и "Лукойл " не са печелили в никакъв случай толкоз, колкото печелят в този момент ", добави Добрев. Той попита за какво интерконекторът с Гърция не е завършен. Последната информация за него, дадена от премиера Петков, е, че е с публикуван акт 14.

По мотив контракта на държавното управление за седем танкера с втечен газ, които да бъдат доставени през зимните месеци, рецензията бе, че няма къде да се разтоварят корабите. Това научил от писмо, което получил от жител, и е изпратено от "Булгаргаз " до Български енергиен холдинг.

След думите "За българския народ надали имат значение безпочвените обвинявания на едни или други в корупция ", Борисов пое курса към изискванията за съдействие с политическите сили в идващия парламент.

"Както ги подкрепихме за изгонените съветски дипломати, за Македония и оръжието за Украйна. Предлагаме да бъде признат първи закон за 100% диверсификация на газ от "Газпром ". Още в този момент от служебния кабинет да разгласят търг за 10 година за доставки на полутечен газ. За да може бизнеса и семействата да знаят за какъв брой ще купуват газа ", добави водачът на ГЕРБ.

Борисов добави, че от "Газпром " и от "Лукойл " българите губят по 20 милиона лв. дневно, които са за Русия, Путин и войната. Последва констатация, че при ръководството на ГЕРБ България най-голямата газопреносна страна на Балканите и единствено за няколко дни щял да се разбере с Ердоган.

"Аз не съм човек, който по време на рецесия търси опрощение. Обръщам се към нашите политически съперници да спрат да лъжат и да търсят оправдания. Пълен неуспех са и всичките им ходения в Баку - контрактувани са доставки цена от 180 евро, ние го договорихме на 30 евро. Когато започнахме да вършим "Александруполис " на гола поляна, ние купихме 20% и резервирахме потенциал. Ние проектирахме, финансирахме, и построихме тъкмо толкоз, колкото Кирил Петков върви да върти крана ", сподели Борисов.

Припомни и думите на Петков, че корупцията в България идва от дейностите на съветския президент Владимир Путин и съобщи, че в този момент е моментът това да се пресече. Всъщност тогава Петков визираше точно дейностите на ГЕРБ по градежа на директния газопровод "Балкански поток ". Борисов обаче бе миролюбив:

"Иначе може да ги тричаме. Няма нещо, в което са съумели. Ако желаят да им обясня с Гърция по какъв начин става, с Турция по какъв начин става, да ме наемат, ще им кажа. Нищо не желаеме от вас, единствено народът да е добре и да не си се смеят. Колкото и да са грешници, ще ги поддържа, или те нас, с цел да влязат тези закони в действие ", сподели Борисов.

"Продължаваме смяната " приписа рецесията на ГЕРБ

По-рано през днешния ден пред Би Ти Ви депутатът от "Продължаваме смяната " Венко Сабрутев уточни, че точно ръководството на ГЕРБ е вкарало страната в газова рецесия.

Той разяснява, че макар спрените доставки на синьо гориво от "Газпром ", досега газът не е спрян нито за бизнеса, нито за битовите консуматори.

По думите на Сабрутев доставката на полутечен газ от Съединени американски щати ще стигне доникъде на идната година, а доставката ще стане през Гърция и Турция, както към този момент уточни министър председателят.

"Демократична България " желае някой да отиде при Ердоган

Другата групировка, към която Борисов направи задочна отпратка за съдействие е "Демократична България ", защото с нея бе единомислието по тематиките за изгонените съветски дипломати, повдигане на ветото за Северна Македония и помощта за Украйна.

Пред Би Ти Ви депутатът Ивайло Мирчев съобщи, че в случай че служебното държавно управление възвърне договарянията с "Газпром ", това ще покаже, че България може да се наведе пред Русия, само че няма да реши казуса, тъй като Владимир Путин стопира газа когато реши.

"Има доста варианти - и за Египет, и бартер, и енергийният министър работеше по всички тях. Но връщането към "Газпром " няма да реши въпроса, даже ценово ", сподели Мирчев, който е зам.-председател на комисията по енергетика в 47-ото Народно заседание

Въпреки че споделя терзанията на бизнеса, Мирчев задочно опонира на ръководителя на Асоциацията на индустриалния капитал в България Васил Велев за нарушени газови доставки към производителите.

"От 26 април, когато "Газпром " едностранно ни спря газа, доставките за бизнеса не са спирали и за миг. Чирен е по-пълен от преди, въпреки и не по-пълен от газохранилищата в Германия ", сподели Мирчев. И добави че Унгария, която има огромен контракт с "Газпром ", все пак заплаща един от най-скъпия газ в Европа. Затова вероятно възобновяване на връзките на България с "Газпром " няма да помогне. А и настоящ контракт не пречи на Кремъл стопира газа на страни от Западна Европа.

"Дали ще има газ в идващите месеци, зависи от служебното държавно управление. За да има газ за зимата, някой би трябвало да отиде при Ердоган, да вземем за пример и да се разбере с него, че несъмнено количество газ от Иран или Турция може да мине през България ", сподели Мирчев.

Досегашното държавно управление е можело за двата месеца след края на април само да прави краткосрочни контракти, а са нужни дълготрайни.

Депутатът отхвърли като нечиста сделка изказванията, че няма по какъв начин газ, докаран с танкери, да се докара до потребителите у нас. "Единствено въпрос на цена е по какъв начин газът ще стигне до България ", сподели Мирчев. И прикани, в случай че е имало проблеми с избрани доставки и медиатори, способените органите да проверяват, а не това да се употребява за предизборна изразителност.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР