Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов показа каква важна визита е

...
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов показа каква важна визита е
Коментари Харесай

Борисов се похвали с висши духовници преди срещата с Радев

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов сподели каква значима аудиенция е имало в централата на ГЕРБ на Светли четвъртък. Той разгласява фотоси от визитата на новоизбраното управление на Българския екзархийски църковен вакъф. Ето какво написа Борисов:

За мен беше чест на Светли Четвъртък да посрещна в централата на ГЕРБ новоизбраното управление на Българския екзархийски църковен вакъф, което е на публично посещаване в София. По време на срещата поздравих за избирането им ръководителя на Българските православни църковни вакъфи в Истанбул и Одрин Димитри Йотев, предстоятеля на Българската православна общност в Истанбул Негово Почитаемо Високопреподобие Харалампий (Ничев) и членовете на Управителния съвет на вакъфа Йоанка Шонева и Вера Лязе. По време на диалога за мен беше наслаждение да си спомним дружно за взаимната ни работа по възобновяване на православните храмове на българите в Република Турция измежду които Желязната черква в Истанбул, Метоха, постройката на Българската екзархия и храма " Св. Йоан Рилски ", както и църквите в Одрин - " Св. Вмчк. Георгий Победоносец " и " Св. Св.

Константин и Елена ". От своя страна подчертах, че българските управляващи успяхме да приключим работата по всички тези планове посредством и на междуправителствените съглашения, които подписахме с моя огромен другар президента на Турция Реджеп Тайип Ердоган.

В края на срещата одобрих от отец Харалампий с огромна признателност блага, изпратени с благословение персонално от Негово Всесветейшество Вселенския патриарх Вартоломей.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР