Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов оцени на 100 процента шансовете

...
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов оцени на 100 процента шансовете
Коментари Харесай

Борисов оцени на 100 процента шансовете за съставяне на правителство, какво се знае вече

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов оцени на 100 % възможностите за сформиране на държавно управление, само че с третия изследователски мандат.

От " Продължаваме Промяната " пък споделиха, че одобряват поканата на ГЕРБ-СДС за диалози по съответни политики, които ще се проведат в Народното събрание във вторник, предава Българска национална телевизия, представени от Блиц.

Според водача на ГЕРБ миналата седмица е посочила, че сега България има мощен парламент, в който се събират задоволително огромни болшинства за гласоподаване на основни за страната политики. И точно това съгласно Бойко Борисов е вярната формула да се работи и отсега нататък.

" Правителството по какъв начин ще бъде конфигурирано? Дали с първи, втори или по-вероятно с някой трети мандат. Тук би трябвало да се ангажира и президента. Както Христо Иванов прикани да КСНС. Третият мандат да отиде там, където ще има държавно управление и това би трябвало да се изговори при президента от партиите ", сподели Бойко Борисов - водач на ГЕРБ.

Отговорно - по този начин Борисов назова възможното бъдещо държавно управление и съобщи, че в името на България всеки би трябвало да зарови егото си, както го бил направил той.

Посочи, че от страна на ГЕРБ в диалозите в Народното събрание с " Продължаваме Промяната " във вторник ще вземат участие Десислава Атанасова като ръководител на парламентарната група, Кирил Ананиев като най-хубавия по думите му финансист, Деница Сачева като обществен и Делян Добрев като енергиен специалист.

Кирил Петков, Асен Василев и специалисти на смяната по съответните политики също ще седнат на масата за диалози. Пред Българска национална телевизия Никола Минчев изрази вяра за потребен разговор.

" Заявили сме съответни точки, по които бихме подкрепили други вносители, тъй че продължаваме напълно в тази линия. Не бих споделил, че това отваря опцията ние да дадем политическа поддръжка за реализация на първия мандат.

Като градивна съпротива можем да поддържаме и болшинство, с което намираме общ език по тези съответни точки ", сподели Никола Милчев - " Продължаваме Промяната ".

В " Денят стартира с Георги Любенов " Драгомир Стойнев от Българска социалистическа партия съобщи, че левицата е подготвена на отстъпки, стига да се реализира постоянна власт. Като образец той даде изборът на Вежди Рашидов от ГЕРБ за ръководител на Народното събрание.

" И на нас ни омръзна, не мога да схвана за какво другите партии не създадат това, което ние показахме Българска социалистическа партия за България с избор на ръководител на Народното събрание, по този начин би трябвало да бъде и за държавно управление, толкоз доста политики има, толкоз доста решения би трябвало да се вземат, дали ще бъдат взети от малцинство, няма никакво значение ", сподели Драгомир Стойнев - " Българска социалистическа партия за България ".

Съпредседателят на Демократична България Атанас Атанасов пък сподели, че Борисов бил в доста неизгодна обстановка и по тази причина трябвало да върне първия мандат и да поддържа държавно управление, препоръчано с втория мандат на реформаторските сили.

" Като искаш да причислиш по някакъв метод ГЕРБ към реформаторските сили, което доста условно, би трябвало да се съгласиш да подкрепиш втори мандат и да си стоиш в Банкя. Преди малко господин Стойнев сподели - ние направихме огромен компромис, и какво направихте компромис, дадохте цялата власт в Народното събрание на ГЕРБ.

Докато аз съм съпредседател на “Демократична България ”, ние няма да подкрепим държавно управление с първия мандат - точка. ", уточни Атанас Атанасов - съпредседател на " Демократична България ".

В предаването " Говори в този момент " Рамадан Аталай от Движение за права и свободи беше сбит по тематиката.

" От през вчерашния ден се подават сигнали за вразумяване на политиците и виждам, че към този момент водачите на първата и втората политическа обединения в Народното събрание имат предпочитание да се срещнат, нека да създадат всичко допустимо да се направи това държавно управление, което е належащо да изкара България от тези рецесии ", съобщи Рамадан Аталай от Движение за права и свободи.

Ще има ли позитивна развръзка на политическия пъзел към бъдещия кабинет - отговорът следва.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР