Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов направи политическо обобщение след изнесените

...
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов направи политическо обобщение след изнесените
Коментари Харесай

„В този бюджет не виждам пари за магистрали“: Бойко Борисов с политическо обощение



Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов направи политическо резюме след изнесените от служебния кабинет данни и цифри от бюджета, който ще бъде импортиран в Народното събрание.

„ Дългът ще стане 70 милиарда Обръщам се към „ Възраждане “ – 2,2 милиарда ще отидат за лихви в непознатите банки. Това ни чака – споделям го за всеки, който желае да ръководи самичък. Честно беше през днешния ден да имаме отговор от Политическа партия от кого чакат поддръжка. От всички значи, че нямат никакво желание да го вършат. След като не желаят да конкретизират кои са всички, започваме да четем бюджета.
Денят, в който президентът излезе с вдигнат пестник,
ние ви вкарахме в Европейския банков съюз и чакалнята на еврозоната “, разяснява той.

Според него не трябва да се вглеждаме в предишното, с цел да не се спънем още на следващия ден в сегашното. „ Уплахът е голям, тъй като има още клопки, неотразени в бюджета. В Чирен е цялостно с пъти по-скъп газ, медиаторите чакат да бъдат обезщетени. Разликата в цената чакат някой да я покрие – това е още половин милиард,
заем от близо милиард, който беше даден на „ Булгаргаз “ – кой ще го заплаща? “, попита Борисов.
„ Честно е водачите на всяка партия да изкоментират бюджета. В този бюджет не виждам пари за автомагистрали. В името на страна да се обединим, да я извадим страната от рецесията, пък след това, в случай че ще да ни няма, партии все ще се намерят. Или заставаме дружно зад бюджета и промените или споделяме заедно пускаме дълга, тъй като след месец страната ще колабира. Има по какъв начин да се оправим, само че този път не желая да съм самичък “, съобщи Борисов.

„ Има 3 съществени извода – повдигане на налози, в случай че още е 6,4% дефицитът, забравяме за еврозоната. Второто лекуване се споделя Симеон Дянков – постна пица, рязане на разноски. Ако и това не се направи, отиваме на третия вид, никоя партия не поема отговорност, следващата година стават 30 милиарда, по-догодина 70 милиарда дълг, това са цифрите. И по тази причина се обръщам към всички най-добронамерено, следва отговор на въпроса ние ще гласуваме ли таван на лимита на външния дълг, след всичко, за което съм предупреждавал “, уточни Бойко Борисов.

„ Вместо да кажем в името на страната ще се сплотяваме, понасяме всички пасиви, изваждаме за една година страната от рецесията, пък след това в случай че ще да ни няма, все ще се намерят партии и водачи. С мен американец в никакъв случай не е приказвал да ми слага условия, нервирам се на Възраждане на пропагандата, че някакви американци желаят, заплашват който и да било. Не може да приказваш против, а да искаш да преговаряш по проекта, когато еврата идват “, разяснява Борисов.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР