Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов изпратил свой глас на Мюнхенската

...
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов изпратил свой глас на Мюнхенската
Коментари Харесай

Борисов праща свой глас на Мюнхенската конференция да се чуе: Милиарди отидоха за Путин от „Лукойл

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов изпратил " собствен глас " на Мюнхенската конференция да изясни на сътрудниците по какъв начин у нас държавното управление на Денков обслужило ползите на Путин посредством " Лукойл ".

 

Това стана ясно през днешния ден от изказването на Борисов пред публицисти ва Народното събрание.

 

" Милиарди отидоха за Путин от „ Лукойл “, посочи Борисов и попита някои медии за какво не вършат следствия по тази тематика.

 

" Денков беше споделил, че ще подаде оставка и за " Лукойл ", само че някои от вас услужливо пазят тази тематика като табу. Милиарди отидоха към Путин и аз съм направил нужното на Мюнхенската конференция да се чуе това. Нас ни плашеше Денков с оставка, персонално мен, за какво? Защото щяло да стане гърмеж на цените на горивата, можело рафинерията да затвори, софтуерно не можело да работи с различен нефт, неруски. И нито едно от тези неща към през днешния ден не се случи. Защо плашехме гаргите? За да работят с евтиния съветски нефт и да генерират големите облаги. Какъвто и разбор да вършат анализаторите, с цел да са много семпли, с цел да изясняват какво мисля аз и какво ГЕРБ. Гледам ги, и се чудя на акъла, ядоса се Борисов.

 

Бившият министър председател посочи, че имал задоволително представители в Мюнхен, по тази причина щял да сложи въпроса. Но не работи против държавното управление, а против парите, които отиват при Путин.

 

„ Преди войната в Украйна „ Лукойл " купуваше 15 милиона барела съветски петрол дневно, а след войната 45 милиона. От 1-ви януари не е импортиран нито един литър съветски нефт, а не се покачиха цените по бензиностанциите, не се срина енергийната система, както ни плашеха. Пет пъти предлагах да се приключи дерогацията, само че Денков плашеше с оставката си. Така още една година се финансираше войната ",припомни през вчерашния ден Делян Добрев от ГЕРБ.

„ Нали не можеха и трябваше да настройват инсталацията с месеци. Как от 31-ви декември. Те постоянно са можели, само че година и половина ни лъжеха, с цел да пазят съветските ползи. Помните ли, че трябваше да внасят пари във Фонда за енергийна сигурност. За първия месец внесоха 70 милиона, за втория - 27 милиона ", уточни Добрев.

 

Той бе безапелационен, че има политици, които са работили в полза на съветските ползи у нас. Той разкри, че е алармирал способените органи за това. „ В Министерски съвет са същинските хора, които облагодетелствали режима на Путин ", съобщи той.

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР