Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов и бившият президент на Украйна

...
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов и бившият президент на Украйна
Коментари Харесай

Борисов пред Порошенко: Ще подкрепим искането ви за военна техника, ако се внесе в НС

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов и някогашният президент на Украйна Петро Порошенко организираха видео диалог, в който разискаха обстановката в Украйна.

Порошенко изясни, че съветската войска атакува цивилни, отвлича кметове. Той беше безапелационен, че никой не е очаквал, че страната му ще окаже такава опозиция против експанзията на Русия. Порошенко съобщи, че с цел да продължат да се борят с нашествието на Русия са им нужни оръжия, амуниции и военна техника.

„ Ние изненадахме с защитата си света и Путин. Путин по неприятен метод, а света с добър. Ние се борим и се пазиме. Успяваме да отблъснем ударите на Путин. Армията, която имаме в този момент беше основана от мен през 2014 година Военната мощ на Путин беше считана за мощна, а ние бяхме подценявани, само че направихме изненада. Бойко, това от което имаме потребност са боеприпаси. По времето когато ти беше отпред на страната постоянно сме имали разговор и постоянно сте ни подкрепяли. Сега имаме потребност от оръжия, и военно съоръжение, Противовъздушна отбрана. Имаме потребност от това в този момент, не след  2седмици. “, разяснява Порошенко.  

„ Ние имаме доста нерешително държавно управление. Има спор сред президент и министър председател по какъв начин да работят. Помниш когато сме говорили и преди  никога не съм сочил никой за съперник, само че в този момент е война. Милиони хора са прокудени, има жетви, в това число деца. Ние въпреки и в съпротива сме за незабавна помощ на Украйна. Ако се внесе в Народно събрание предложение за помощ, ние ще го подкрепим.  Сега е война, би трябвало надеждна защита. Спорили сме и преди за Русия, дори си ме упреквал, че съм мек. Но в този момент е друго - умират цивилни. Основата на моята политика е мирът, само че в този момент той е нарушен. Поздрави на Зеленски, на Кличко от мен и от кмета Фандъкова, на Украйна. Ние сме с Вас, и пази се! “, съобщи водачът на ГЕРБ.

„ Благодаря ти Бойко. Хората не умират в Украйна, Русия убива хората. Сега имаме потребност от техника - самолети МИГ- 29, ракети С-300 и други амуниции “, добави Порошенко.

„ Ако бях министър председател още през днешния ден щяхме да вземем решения за това, което искаш и щях да предложа на всички водачи от Европа да посетим Украйна, с цел да спрем обстрелът. Трябва да проведем конференция за мир в Киев. “, акцентира Борисов.

„ Нашият живот към този момент е не същия като този преди 24 февруари. “, изясни Порошенко.

Бившият държавен глава на Украйна съобщи, че в случай че Борисов реши да посети Киев, той персонално ще го посрещне  и напомни, че преди дни на посещаване са били министър председателите на няколко европейски страни.

Кметът на Столичната община Йорданка Фандъкова изпрати своите поздрави на сътрудника си Виталий Клично и съобщи, че Следствен отдел към окръжна прокуратура е съпричастна с хората в Украйна. Тя зави пред Порошенко, че в столицата към този момент се е задействала и оказва помощ на жители, които са съумели да имигрират. Бившият президент и благодари, за това което прави за украинците.

Още детайлности, вижте във видеото: 

Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР