Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов е обсъдил с унгарския премиер

...
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов е обсъдил с унгарския премиер
Коментари Харесай

Борисов е разговарял с Виктор Орбан за приемането ни в Шенген

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов е разискал с унгарския министър председател Виктор Орбан основното за страната ни приемане на страната ни в Шенген.

В профила си във фейсбук Борисов написа, че е уверил Орбан за това, че България дава отговор на всички условия за влизане в шенгенското пространство. „ Припомних му и общата ни ревизия по българо-турската граница, по време на която той персонално се увери, че пазим външната граница по всички стандарти на Шенген ", добави Борисов.

" Припомних и заключенията на Европейската комисия и Европейския парламент, че България е изпълнила всички критерии за участие по суша, въздух и море в общото пространство. Информирах Виктор Орбан и за постигнатия консенсус с водачите на партиите, които поддържат държавното управление и конституционната промяна, за премахването на спомагателната такса върху преноса на газ. В края на диалога с Орбан подчертахме още един път извънредно другарските връзки сред нашите два народа. Обединихме се и към извода, че всички разлики могат да се преодоляват с разговор и взаимно доверие, както сме го правили дружно години наред ”, написа Борисов.
https://www.facebook.com/photo/?fbid=3825728104321898&set=a.1713550958872967
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР