Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов дойде в Плевен, за да

...
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов дойде в Плевен, за да
Коментари Харесай

Бойко Борисов в Плевен: Ако бяхме истинска коалиция, Кирил Петков трябваше да е тук и заедно да подкрепим д-р Валентин Христов за кмет

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пристигна в Плевен, с цел да поддържа претендента на партията за кмет на общината доктор Валентин Христов, който победи Георг Спартански на първи тур. Борисов даде брифинг в офиса на ГЕРБ-Плевен дружно с Валентин Христов и депутатите Пламен Тачев и Валери Лачовски.

Борисов изясни, че така наречен сглобка не работи и повече не би трябвало да съществува в този си тип. По думите му, Политическа партия и Демократична България ръководят еднолично, без да се съветват с ГЕРБ в това число за бюджета на страната, макар че ГЕРБ са първа политическа мощ на локалните избори, а те трета. Според Борисов, най-логичното е обединенията в ръководството да се поддържат взаимно на втори тур. „ Ако бяхме същинска коалиция, трябваше в този момент да сме дружно в Плевен с Кирил Петков или Асен Василев и дружно да подкрепим доктор Валентин Христов за кмет, а ние да вземем за пример Васил Терзиев в София “, обясни Борисов. „ ПП/ДБ си приказват единствено с Движение за права и свободи, с мен и моята партия не си приказват “, добави водачът на ГЕРБ.

По отношение на бюджета за идната година, който е значим и за районите, Борисов сподели, че не е координиран с ГЕРБ. Партията няма да го поддържа, защото ПП/ДБ са изключили автомагистралите „ Хемус “ и „ Струма “, както и сектора Търново-Русе. „ Хората желаят тази инфраструктура, кметовете са поели ангажимент… Няма по какъв начин да подкрепим бюджета в този тип. Ние не лъжем гласоподавателите си. Тези хора от ПП/ДБ са нездравословни за районите “, сподели още Борисов. И продължи: „ Говорят, че ще дадат 1 милиард за игрища. Добре, но кои игрища? Плевен има ли го включен? Варна има ли я? Бюджет се прави с болшинство. Само по този начин можем да поемем съответни задължения. Но те очевидно са си намерили други приятели и другари. Навсякъде играят против нас “, добави Борисов.

Лидерът на ГЕРБ благодари на плевенчани, че са подкрепили доктор Валентин Христов, който има качествата, екипа и програмата да промени Плевен към по-добро.

Д-р Валентин Христов също благодари за поддръжката на плевенчани и подсигурява, че в случай че бъде определен за кмет, Плевен ще тръгне по нов съвременен път на развиване и ще има ръководство, което ще взема решение проблемите на града и селата.

Народният представител и регионален координатор на ГЕРБ Валери Лачовски направи къс разбор на представянето на партията в Плевенско. Той акцентира, че ГЕРБ към този момент има определени четирима общински кмета – Кнежа, Белене, Пордим и Долна Митрополия, като на всички места поддръжката е към и над 60 %. Вярвам, че в неделя доктор Христов ще завоюва в Плевен, добави Лачовски.

Купуването и продаването на гласове е закононарушение!
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР