Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов допуска хора от ДПС да

...
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов допуска хора от ДПС да
Коментари Харесай

Борисов допуска министри от ДПС при ротацията на кабинета, но Пеевски - не

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов позволява хора от Движение за права и свободи да станат министри при ротацията на кабинета. Това стана ясно от негов отговор на журналистически въпроси в Народното събрание.

" Ако Движение за права и свободи има хора, които могат да се оправят по-добре с работата, за какво да нямат [свои министри]? ", сподели Борисов.

Няколко минути по-късно обаче депутатът от Движението Делян Пеевски, който в последните месеци се изявява като представител на партията по редица значими тематики, отхвърли тази концепция.

" Не, не желаем да имаме министри в кабинета на ротация. Няма да участваме в това нещо ", безапелационен беше той.

Предложението на Борисов идва на фона на негови рецензии към министри в държавното управление. Само преди ден водачът на ГЕРБ заприказва за техните смени при идната ротация на ръководещото болшинство, когато министър председател ще бъде Мария Габриел. Борисов се оплака от няколко министри без да посочва имена, само че насочи рецензии към стопанската система, нововъведенията и растежа, младежта и спорта. Преди седмица той атакува и енергийният министър Румен Радев по отношение на митингите на енергетиците и миньорите.

В листата с подложени на критика от Борисов министри попадна и този на защитата - Тодор Тагарев поради

Лидерът на ГЕРБ за следващ път насочи предизвестие към сътрудниците си от " Продължаваме промяната-Демократична България ", като им подсети, че без поддръжката на неговата партия ще схванат " какво е без нас да ръководят ". Думите му са коментар на казаното от съпредседателя на ПП-ДБ Кирил Петков, който по-рано съобщи, че Борисов би трябвало да е горделив, че поддържа държавното управление на Николай Денков.

" Гордостта ми блика отвред. [Петков] е споделил, че би трябвало да съм горделив и не мога без тях да върша нищо. Това е безусловно правилно. И по същия метод - и той безусловно нищо не може да прави [без нас]. Затова всеки ден започваме от рано да споделяме с часове по телефона ", изясни Борисов.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР