Бившите звезди на Барселона Лионел Меси и Жерар Пике бяха

...
Бившите звезди на Барселона Лионел Меси и Жерар Пике бяха
Коментари Харесай

Меси и Пике бяха замесени в разследване за финансови злоупотреби в УЕФА

Бившите звезди на " Барселона " Лионел Меси и Жерар Пике бяха забъркани в журналистическо следствие за хипотетични злоупотреби с финансови средства на УЕФА.

Испанският уебсайт The Objective се е сдобил с телефонни диалози и известия на Луис Рубиалес - уволнения след скандал някогашен началник на националната футболна асоциация.

От тях излиза наяве, че от април 2020 година стартират усилени договаряния сред футболистите, Рубиалес и президента на УЕФААлександър Чеферин за това по какъв начин да се компенсира намаляването на възнагражденията в " Барса " поради Ковид-пандемията.

Заради изключителното спиране на шампионатите и загубата на доходи от продажба на билети доста клубове предложиха на играчите си да съкратят възнагражденията им, с цел да се оправят с икономическата рецесия.

В " Барселона " това редуциране е съществено - до 70% от контрактуваните заплати на футболистите.

Това очевидно е предизвикало ужас измежду най-скъпоплатените членове на отбора. The Objective оповестява, че Жерар Пике се е трансформирал в " представител " на Меси пред Луис Рубиалес и му е обяснил, че аржентинският национал не е удовлетворен от внезапната смяна на изискванията.

Меси е имал контракт за годишно заплащане до 138 млн. евро, като се включат и евентуалните бонуси.

Рубиалес, на собствен ред, дава обещание да посредничи за решение на този въпрос пред Александър Чеферин в УЕФА.

Според следствието - шефът на испанския футболен съюз е предложил да се употребяват пари от бюджета на УЕФА, които да компенсират персоналните загуби на съответните играчи.

" Пике и Меси ми споделиха ясно, че молят никой да не схваща за това. Защото в случай че хората схванат, ще ни убият ", споделя Рубиалес пред Чеферин.

Президентът на УЕФА го твърди, че " даже кучето ми няма да научи за това ".

Комуникацията сред четиримата по този въпрос продължава най-малко до юни 2020 година

The Objective не показва дали сделките са завършили с действително прекачване на пари от европейската федерация.

Осемкратният притежател на " Златната топка " Меси изигра още един сезон в " Барселона ", преди да напусне клуба поради финансовите му проблеми.

Меси се трансферира в ПСЖ през 2021 година, а през 2023 година мина в американската футболна лига за " Интер Маями ".

" Барселона " ще продължава да му връща пари до 2025 година по проект за отсрочени заплащания, които бяха контрактувани през 2021 след рецесията.

Жерар Пике продължи да играе за " Барселона " до края на 2022 година, когато разгласи края на кариерата си.

Луис Рубиалес подаде оставка като президент на Испанския футболен съюз през септември 2023 година след сериозен напън, провокиран от абсурда с насилствената му целувка със международната шампионка по футбол при дамите Джени Хермосо.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР