Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов беше освободен от ареста. Пред

...
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов беше освободен от ареста. Пред
Коментари Харесай

Борисов на свобода! Страхувам се, че следващия път могат да ме убият! НА ЖИВО

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов беше освободен от ареста. Пред Групово дело " Националната полиция " множеството събрали се хора скандират " победа ".

Имам една дума - брутално гадно, върнаха ни в комунизма. Снощи вечеряме с децата, влизат цивилни, униформени, поемни лица, разтършуваха цялата къща, сподели той и добави: " Никакво обвиняване, нищо "!

Това сподели Борисов, откакто бе освободен, тъй като бе разпитан единствено като очевидец. На въпрос опасява ли се, някогашният министър председател сподели: Страхувам се, че идващия път могат да ме убият.

Заедно с него бяха освободени и пиарката му Севделина Арнаудова, и някогашният финансов министър Владислав Горанов.

" Никакво обвиняване не е повдигано на никого ", съобщи неговият юрист Менко Менков незабавно след освобождението им. " Цялата история е тежка политическа принуда ", заключи Менков.

Десетки почитатели на Бойко Борисов се бяха събрали пред постройката на ГДНП, където се очакваше неговото освобождение.

" Грубо, невиждано деяние и жестоко нарушаване на процесуалните правила ", добави бранителят и за другите двама арестувани - Севделина Арнаудова и Владислав Горанов.

" Никакви материали по делото не са ми предоставени, никой не ме държи в течение ", уточни по-рано той пред публицисти по-рано пред деня, откакто излезе от постройката на ГДНП, където беше от 11:00 часа през днешния ден.

По-рано Менков заяви, че ще подава тъжба в прокуратурата против премиера Кирил Петков за длъжностно закононарушение. Менков съобщи, че Петков е викал служители на реда от ГДНП в кабинета си.

Той назова протичащото се " безспорен произвол ".



След осъществяване на процесуално-следствените дейности и осъществен разбор на събраните доказателства и документите е преценено, че материалите ще бъдат докладвани на Софийска градска прокуратура.

В днешния ден са разпитани и очевидци. В 10 часа тази заран прокуратурата е известена с факс за формираното по случая в Министерство на вътрешните работи досъдебно произвеждане. Два часа по-късно е избран наблюдаващ прокурор.

Няколко часа по-късно наблюдаващият прокурор е отказал да се срещне с проверяващия служител на реда, който да му рапортува материалите от досъдебното произвеждане. Дадени са инструкции те да бъдат входирани в деловодството на СГП.

Към 16.00 часа наблюдаващият прокурор е поскал да се срещне с проверяващите служители на реда. Полицейското задържане на трите лица ще бъде прекъснато, в случай че прокуратурата не постанови прокурорско задържане за период до 72 часа.

При следващи инструкции на наблюдаващия прокурор същите ще бъдат изпълнени. Действията по следствието не престават под наблюдението на прокуратурата.

Министерство на вътрешните работи не е предложило непрекъснат арест за Бойко Борисов. Това научи NOVA. Адвокатът на експремиера Менко Менков съобщи, че той още не е разпитан и не е ясно в какво е упрекнат.

Очаквайте детайлности!
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР