Лидерът на еквадорска престъпна банда беше преместен в затвор с максимална сигурност дни след убийството на кандидата

...
Правителството на Еквадор премести лидера на една от най-мощните банди
Коментари Харесай

Правителството на Еквадор премести лидера на една от най-мощните банди в страната в затвор с максимална сигурност затвор

От Associated Press, 12 август 2023 г., 19:15 Избори. Той обвини Лос Чонерос и Масиас, които той свърза с мексиканския картел Синалоа, че са заплашили него и предизборния му екип дни преди убийството.

Вилависенсио вярваше, че обществената подкрепа ще се запази той е в безопасност.

„Ти си моята бронежилетка. Не ми трябва такъв. Вие сте смел народ и аз съм толкова смел, колкото и вас“, каза той на публична среща в град Чоне, сърцето на територията Лос Чонерос. „Направете наркобосовете. Доведете убийците.“

Министърът на вътрешните работи Хуан Сапата в четвъртък описа убийството като „политическо престъпление от терористичен характер“, целящо да саботира изборите.

Предсрочните избори бяха свикани, след като Ласо, консервативен бивш банкер, разпусна Националното събрание с указ през май, като действаше, за да избегне импийчмънт поради обвинения, че не се е намесил, за да сложи край на неправилен договор между държавната компания за транспорт на петрол и частна компания за танкери. Ласо не се кандидатира на изборите.

Източник: abcnews.go.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР