Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ участва в срещата на върха

...
Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ участва в срещата на върха
Коментари Харесай

Мустафа Карадайъ участва в срещата на върха на либералните лидери от Европа

Лидерът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ взе участие в срещата на върха на демократичните водачи от Европа. Форумът на АЛДЕ, проведен от съпрезидента на партията Илхан Кючюк, се организира онлайн, оповестиха от пресцентъра на Движение за права и свободи.

На срещата бе призната декларация, осъждаща неоправданата военна експанзия на съветския президент Владимир Путин против Украйна, осъществена благодарение на президента на Беларус Лукашенко.

Партията на президента на Украйна Володимир Зеленски " Слуга на народа " бе единомислещо призната за асоцииран член на АЛДЕ.

Либералните водачи единомислещо се оповестиха в поддръжка на европейската вероятност на Украйна и изрично обявиха, че ще упорстват страната да получи статут на кандидат-член.

В заключителната декларация на срещата либералите осъждат дейностите на Путин на територията на Украйна, само че в това време застават зад съветските жители, които рискуват да бъдат задържани, противопоставяйки се на войната, която те дефинират като „ войната на Путин “.

В декларацията са записани оферти за още наказания, с които демократичните водачи считат, че може да се спре съветската експанзия в Украйна.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР