Лидерът на ДОСТ Лютви Местан е управлявал автомобила, който днес

...
Лидерът на ДОСТ Лютви Местан е управлявал автомобила, който днес
Коментари Харесай

Румяна Арнаудова: Лютви Местан е управлявал автомобила, който днес катастрофира

Лидерът на ДОСТ Лютви Местан е управлявал автомобила, който през днешния ден катастрофира. При случая почина 6-месечно бебе.

"До момента сме открили, че по пътя за село Загорско към т-образното кръстовище се е движил лек автомобил, ръководен от Лютви Местан, а по пътя Кърджали - „ Маказа “, който е път с преимущество, се е движил различен автомобил, в който е имало семейство- мъж, жена и две деца ", заяви представителят на основния прокурор Румяна Арнаудова за тежкия пътен случай на пътя за пункта „ Маказа “.

„ Сигналът за зародилото ПТП е постъпил в 13.40 часа. ПТП е станало на т-образно кръстовище от пътя Кърджали-„ Маказа “, който е път с преимущество, и пътя за село Загорско “, сподели още Арнаудова.

„ На мястото работят полицейски проверяващи органи, под персоналното управление на окръжния прокурор на Кърджали Желязко Стефанов. Извършва се оглед на местопроизшествието и се разпитват очевидци “, съобщи за "Фокус " Арнаудова.

"Едното дете в автомобила е на 10 годинки, а другото е 6-месечно бебе. След случая бебето е умряло. Тримата останали в автомобила са отведени за лекуване в МБАЛ „ Атанас Дафовски “ в Кърджали. Там им се оказва здравна помощ “, сподели още Румяна Арнаудова.

На мястото на случая е осъществено тестване за приложимост на алкохол и наркотични субстанции и на Лютви Местан, и на лидера на другия автомобил. И четирите теста са негативни. Лютви Местан е отведен за предоставяне на кръвна проба в болничното заведение в Кърджали. Там ще се вземе кръвна проба и от другия лидер.

„ В идващите часове, откакто приключат първичните следствени дейности, огледа и разпитите на очевидци, прокуратурата ще вземе решение за идващите си дейности “, разгласи Румяна Арнаудова.

„ Мога да уверя, че прокуратурата ще приложи идентичен критерий, както до момента е реагирала, във връзка с сходни произшествия, при които по несъобразителност се предизвиква гибел “, акцентира тя.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР